Title Image

Blog

VAN DER MARK KRIJGT PUBLIEK OP DE BANKEN TIJDENS RACE 1 IN ASSEN

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark kreeg zaterdag de Nederlandse fans uitzinnig van vreugde op de banken op een warm en zonnig Assen op zaterdag tijdens Race 1 van de vierde ronde van het WorldSBK kampioenschap. De thuisrijder herstelde van een lastige SP2 vanaf de zevende startpositie naar zijn tweede podium van het seizoen na een sensationele race op het TT Circuit Assen.

Van der Mark houdt ervan om voor zijn thuispubliek te rijden in Assen en het lijkt ook altijd het beste in hem naar boven te halen. Nadat hij vrijdag de dag als derde afsloot, ging hij met vertrouwen SP2 in denkende dat hij kon vechten voor de pole maar een foutje op de kwalificatieband zorgde ervoor dat hij niet de tijd kon rijden die hij dacht te kunnen neerzetten. Startend vanaf de zevende positie, ging de WorldSSP kampioen van 2014 goed van start en lag na de eerste bocht al op plek vier. Hij bleef kalm en gefocust, reed in de tweede ronde de snelste tijd van de race, haalde in de derde ronde zijn teamgenoot in en raakte daarna in langdurig kat en muis spel met Jonathan Rea en Chaz Davies.

Van der Mark liet de tribunes ontploffen vam vreugde toen hij een klassieke Assen inhaalmanoeuvre deed op Rea in de Geert Timmer chicane en probeerde weg te rijden. Hoe hard hij ook probeerde, hij kon Rea niet van zich afschudden en in de negende ronde was daar Davies die zich met het gevecht ging bemoeien. Een aantal spannende laatste ronden begonnen met van der Mark altijd op de loer voor de overwinning, dezelfde tijden rijdend als Rea en Davies. In ronde 17 haalde hij Davies in voor de tweede plaats en probeerde het ook nog bij Rea maar dat lukte niet. Onder luid gejuich van de Nederlandse fans, passeerde de Rotterdammer de lijn als tweede, op minder dan een seconde achter Rea en pakte hij 20 punten voor het kampioenschap. Door dit resultaat stijgt van der Mark naar de vierde plaats in het kampioenschap met 87 punten, 19 achter Marco Melandri op de derde plek. Wetende dat hij dr snelheid heeft om te vechten voor de overwinning zal hij op zondag aan Race 2 beginnen met de missie om er nog meer uit te halen en zijn eerste Yamaha overwinning te behalen vanaf de achtste startplek op de grid.

Michael van der Mark: “Ik ben zo blij met het resultaat. In SP2 maakte ik een grote fout op de kwalificatieband en ik was best boos. Ik moest vanaf P7 starten maar ik had een goede start en nam een andere lijn bij het ingaan van bocht 1 om een paar plaatsen goed te maken. Ik hield me de eerste paar ronden rustig, passeerde een paar mensen en wist dat ik kalm moest blijven om dat ik de pace had om vooraan te strijden. Stap voor stap ging ik naar voren en volgde Jonny en dacht dat hij niet 100% ging dus probeerde ik bij te blijven. Daarna kon ik hem inhalen en probeerde te pushen om te kijken of ik los kon breken maar toen haaldr hij me weer in en probeerde ik bij hem te blijven omdat ik dacht dat we in de laatste ronden een mooi gevecht konden hebben. Toen kwam Chaz er bij. Ik maakte me een beetje zorgen maar toen ik zag hoeveel druk Chaz op Jonny zette en ik ze kon volgen was ik erg blij. Toen zag ik dat iedereen het lastig had in de laatste ronden en ik probeerde Jonny bij te halen maar hij had meer snelheid en won. Maar goed, ik ben heel blij met P2 omdat we nog nooit zo dicht bij de overwinning zijn geweest. Morgen moeten we een paar dingen verbeteren aan de R1, ik geloof dat we weer vooraan kunnen strijden.”

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is er klaar voor om opnieuw voor hey podium te strijden op zondag, met de actie die start om 9.35 uur met de Warm Up en de 21 ronden durende race om 13.00 uur.

Check out the full WorldSBK Race 2 results.