Title Image

Blog

2014 Portimao - Michael van der Mark

VAN DER MARK KLAAR VOOR PORTIMAO

  |   News Racing

Klassementsleider Michael van der Mark en zijn Pata Honda-teamgenoot Lorenzo Zanetti kijken uit naar de achtste ronde van het WK Supersport dat komend weekeinde verreden wordt op het Autodromo Internacional Algarve in Portugal. Van der Mark zal op Portimao proberen zijn indrukwekkende serie van podiums een passend vervolg te geven. De Rotterdammer finishte dit seizoen of eerste of tweede, met zeges op Assen, in het Verenigd Koninkrijk en in Maleisië. Alleen tijdens de openingsrace op Phillip Island wist Van der Mark de wedstrijd niet te finishen.

 

Michael van der Mark: “Ik hou echt van Portimao en ik ben er klaar voor! Ik heb er een aantal goede resultaten in het verleden geboekt, met podiumplaatsen in het Superstock 600. Vorig jaar was ik er in mijn eerste jaar in het WK Supersport ook erg dichtbij. We hebben een goede setting gevonden in de wintertesten en we zitten in een echt goede ritme. Het is erg jammer dat we zo’n lange zomervakantie hebben na dit weekend, maar in ieder geval krijg ik de kans om te racen tijdens de Suzuka 8 Uur. Als je in deze flow zit, wil je echter gewoon elke zondag rijden. Ik wil natuurlijk heel graag winnen dit weekeinde, maar we moeten ook denken aan het kampioenschap. We gaan in ieder geval hard werken aan een goede afstelling en zien dan zondag wel hoe het gaat.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael reed vorig jaar erg goed op Portimao tijdens zijn eerste jaar in het WK Supersport en miste maar net het podium. Gezien zijn vorm verwachten we dat hij ook in Portugal kan strijden voor de zege en zo zijn indrukwekkende eerste helft van het seizoen een mooi vervolg kan geven. Hij moet ook na blijven denken dit weekeinde. We zullen er alles aan doen, hem te geven wat hij nodig heeft om op die manier zo sterk als mogelijk de zomerstop in te gaan.”