Title Image

Blog

Voorbeschouwing Portimao 2015

VAN DER MARK KLAAR VOOR PORTIMAO

  |   News Racing

De zevende ronde van het WK Superbike vindt dit weekeinde plaats op het Portugese Portimao en Michael van der Mark is er op gebrand om tot goede resultaten te komen. De Rotterdammer won vorig jaar, op weg naar de wereldtitel, de Supersport-race en daarnaast heeft hij al Superbike-ervaring op het uitdagende en veeleisende circuit. Al vond die wintertest jammer genoeg plaats op een koud en nat circuit.

Ondanks zijn twee podiums in Assen wist Van der Mark de laatste drie races niet te finishen. Mede daarom is zijn doel twee goede resultaten te behalen in de races van zondag, die over twintig ronden zullen gaan. Leuk om te weten; na de eerste manche is het WK Superbike precies halverwege.

Het raceweekeinde wordt maandag 8 juni gevolgd door een officiële WK Superbike-test op het Autodromo Internacional do Algarve. Van der Mark zal tijdens deze test een aantal nieuwe chassisonderdelen en elektronica-updates proberen.

Michael van der Mark: “Afgelopen jaar ging het goed, want ik won de WK Supersport-race ondanks de regen. Ik kijk erg uit naar het weekeinde omdat ik echt van deze omgeving hou. We hebben hier van de winter al getest met de CBR Superbike, het regende veel en het was koud, maar ik kon toen wel een aantal ronden maken. De achtbaan-configuratie van het circuit is met veel heuvels en blinde bochten echt geweldig. Sommige gedeeltes zijn heel anders op een Superbike, maar dat maakt het ook veel leuker. Na teveel DNF’s heb ik echter een paar goede resultaten nodig. We zullen daarom als team alles geven om de motor klaar te hebben voor de races van zondag.”