Title Image

Blog

VAN DER MARK KLAAR VOOR LAATSTE RACES VAN 2019

  |   News Racing

Na een lange zomerpauze komt het WorldSBK-kampioenschap dit weekeinde weer in actie op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão, Portugal. Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark is klaar voor de strijd om de derde positie in het algemeen klassement. Op dit moment staat zijn teamgenoot Alex Lowes derde met 220 punten, maar Michael heeft slechts vijf punten minder en gaat dan ook alles op alles zetten om in de laatste vier raceweekeinden van 2019 deze achterstand in te lopen.

 

Michael start de tiende ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap bovendien met veel vertrouwen na een succesvolle test in augustus op eveneens Portimão.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK: “Het was voor mij een prettige zomerbreak, want op deze manier kreeg mijn pols de kans om volledig te herstellen en nu kan ik niet wachten om weer te racen. Tijdens de test was ik er erg snel en dit weekeinde is het doel om het gevoel dat ik had voor de crash op Misano terug te vinden. Op die manier kunnen we weer strijden voor het podium en voor zeges. Ik heb best veel succes gehad op Portimao in het verleden, met drie podiums in de laatste twee jaar, en ik hoop dat we die trend kunnen vasthouden om zo het laatste gedeelte van het seizoen zo sterk mogelijk te beginnen.”