Title Image

Blog

VAN DER MARK KLAAR VOOR IMOLA

  |   News Racing

Het WorldSBK komt dit weekeinde in actie op het historische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola voor de vijfde ronde van het 2019 FIM Superbike Wereldkampioenschap. Pata Yamaha-rijder Michael van der Mark vertrekt na zijn dubbele podium op Assen vol vertrouwen richting Italië.

 

Alle rijders hopen in ieder geval op betere weersomstandigheden dan een aantal weken geleden in Assen, toen sneeuw ervoor zorgde dat alle activiteiten op zaterdagmiddag gecanceld moesten worden. Het dappere publiek dat op zondag naar Assen kwam, werd gelukkig wel beloond met twee fantastische optredens van thuisheld Michael van der Mark. In de eerste race pakte hij namelijk zijn eerste podium van 2019.

 

In de tweede manche behaalde Michael met plek twee zelfs het beste resultaat voor Yamaha dit seizoen, nadat hij regerend wereldkampioen Jonathan Rea versloeg. Prestaties die hij bijzonder graag wil herhalen dit weekeinde.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK: “We hebben een lange pauze gehad na Assen, dus ik kan niet wachten om dit weekend opnieuw te racen. Imola is een circuit met verschillende kenmerken en hoewel de resultaten in het verleden niet zo geweldig waren, hebben we vorig jaar in Race 2 een grote stap voorwaarts gemaakt. Met dat in gedachten, en met de verbeteringen die we dit seizoen al hebben aangebracht aan de motor, denk ik dat we er competitief kunnen zijn. Het weekend kan wat mij betreft dan ook niet snel genoeg beginnen!”

 

Tijdschema
Vrijdag
10:30 – 11:20 WorldSBK FP1
15:00 – 15:50 WorldSBK FP2

 

Zaterdag
09:00 – 09:20 WorldSBK FP3
11:00 – 11:25 WorldSBK Superpole
14:00 – WorldSBK Race 1

 

Zondag
09:00 – 09:15 WorldSBK WUP
11:00 – WorldSBK Superpole Race
14:00 – WorldSBK Race 2