Title Image

Blog

VAN DER MARK HEEFT SNELHEID VOOR P1 TE PAKKEN OP BITTERKOUD ASSEN

  |   News Racing

Minder dan een seconde zat er tussen de top-12 na de eerste dag op het TT Circuit Assen. Met Michael van der Mark op een vijfde plaats, slechts 0.03 seconde van P1. Al direct in FP1 wist Michael het thuispubliek te vermaken omdat hij probeerde regerend wereldkampioen Jonathan Rea van de eerste plaats te houden. Dat lukte net niet, hij kwam een tiende te kort, maar was blij de sessie als tweede af te sluiten. Aanpassingen aan zijn R1 brachten in de middag in eerste instantie geen verbetering. Maar na nog een paar aanpassingen, wist Michael constant zijn tijden te verbeteren wat hem uiteindelijk dus de vijfde plek opleverde.

 

Gecombineerde resultaten vrije trainingen 

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P5 – 1’35.445: “Het is niet ideaal om in zulke koude omstandigheden te rijden als vandaag. Niet alleen voor ons, maar ook niet voor de banden. Het betekende dat je de eerste paar ronden een beetje voorzichtig moest zijn, maar over het algemeen ben ik best tevreden met vandaag. Vanochtend voelde ik mij goed op de motor en tijdens de laatste run verbeterde ik mijn rondetijd aanzienlijk en het was duidelijk wat we moesten verbeteren voor de tweede sessie. We hadden daarom wat aanpassingen gedaan aan de motor voor FP2, maar dit bracht niet de verbetering die we verwacht hadden, dus keerden we terug naar de afstelling die dichter bij die van vanochtend lag en ik voelde mij meteen beter. Ik worstelde wel een beetje met het uitkomen van de bocht, dus daar moeten we morgen tijdens FP3 nog naar kijken. De tijden zitten heel dichtbij elkaar en ik kon enkele consistente snelle ronden rijden, dus ik ben tevreden met de eerste dag hier in Assen.”