Title Image

Blog

VAN DER MARK EN PATA YAMAHA KIJKEN UIT NAAR BRNO

  |   News Racing

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team kijken, na het sensationele weekend in Donington Park, er naar uit om weer in actie te komen tijdens de zevende ronde van het 2018 Motul FIM Superbike World Championship dit weekend in Brno. Net bekomen van de dubbele winst in Donington, is Michael van der Mark zeer gemotiveerd om weer op zijn machine te stappen in Tsjechië en zijn huidige goede vorm door te zetten.

Michael van der Mark en het Pata Yamaha team gaan voor het eerst in tijden naar Brno, omdat de WorldSBK dit weekend sinds 2012 zijn comeback maakt op Tsjechische circuit, en ze zijn vol vertrouwen na het geweldige weekend op Donington Park en een recentelijke tweedaagse privétest op het Tsjechische circuit.

Van der Mark behaalde een historische eerste overwinning tijdens Race 1 op Donington Park en pakte daarna de dubbel door Race 2 ook te winnen en daarmee een emotioneel weekend af te sluiten. De 25-jarige Rotterdammer werd de eerste Nederlandse rijder die een overwinning boekte in het WorldSBK kampioenschap en het was ook nog eens de eerste overwinning voor Yamaha sinds 2011, nadat zij in 2016 terugkeerden in het kampioenschap. De 50 punten die hij verzamelde zorgden ervoor dat hij zich gaat mengen in de top, met Van der Mark nu op de derde plaats met 163 punten, slechts 18 punten achter nummer twee Chaz Davies.

Het Automotodrom Brno verwelkomt de WorldSBK na een pauze van zes jaar. De traditie van motorraces in Brno dateert van 1930 op het zogenaamde Çity Circuit’. De eerste Grand Prix in Tsjecho-Slowakije werd gehouden in 1965 toen de 500cc klasse een race over dertien ronden verreed op het origineel 13.94 kilometer lange stratencircuit. Het huidige circuit werd in 1987 voor het eerst gebruikt en is populair bij zowel de fans als de rijders, met het nieuwe circuit gebouwd in een natuurlijke kom die hier en daar opgehoogd is om toeschouwers een geweldig uitzicht te geven. Het Brno circuit verandert continu in hoogte terwijl het loopt tussen bosrijke heuvels, en de snel golvende bochten testen het talent van de rijders en engineers tot op de limiet. De baan zelf is 5.403 kilometer lang met veertien bochten, acht rechts en zes links, met een aantal korte rechte stukken die bekend staan om spectaculaire inhaalacties.

Michael van der Mark: “Na Donington ben ik nog meer gemotiveerd om in Brno te beginnen! Ik ben zo blij met de afgelopen twee overwinningen en de prestatie van de R1. Ik denk dat de machine zelfs nog meer verbeterd is na de test in Brno, dus ik ben benieuwd wat we hier kunnen doen. Ik kijk er naar uit om op dit geweldige circuit te rijden en ik vecht zo hard als ik kan om weer op het podium te komen!”

De zevende ronde van het 2018 WorldSBK kampioenschap start voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team op vrijdagmorgen, wanneer zij om 9:45 uur lokale tijd voor het eerst de baan op gaan voor FP1, met de Race 1 op zaterdag om 13.00 uur en op zondag Race 2 om 13.00 uur.