Title Image

Blog

VAN DER MARK DICHT BIJ ZEGE IN MAGNY-COURS

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark leek op weg naar zijn tweede zege van 2019 tijdens WorldSBK Race 1 op Magny-Cours tot hij, met slechts nog twee ronden te gaan, de voorkant verloor bij het aanremmen van Bocht 5 en crashte terwijl hij aan de leiding lag. Van der Mark stapte daarna weer op en werd nog wel 13e. De technische afstelling voor de race was een berekende gok, want de wedstrijd werd verreden onder de meest droge weeromstandigheden van het weekeinde. Gelukkig was het direct duidelijk dat de crew van Michael de juiste richting had gekozen.

 

Van der Mark startte dankzij zijn tweede plek in de Superpole vanaf de eerste rij en wist zich na een paar agressieve inhaalacties los te rijden uit een groep van vijf man en pakte zo in ronde 7 de leiding. Vanaf dat moment versnelde hij en wist een gaatje te slaan richting de rijders die streden om de tweede plek. Van der Mark wist het gat op een seconde te houden tot regerend wereldkampioen Jonathan Rea het gat, met nog vier ronden te gaan, dicht begon te rijden. Een ronde later maakte Van der Mark helaas een fout bij het aanremmen van Bocht 5 en werd zo dus uiteindelijk 13e.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P13 – WK-tussenstand P5 – 247 punten: “Ik maakte een fout vandaag. Ik begon aan het einde van de race een beetje met de voorkant te worstelen, maar bij bocht 5 ging ik met te veel rem en met te veel hellingshoek de haarspeldbocht in en crashte. Het spijt mij echt voor de jongens, die ongelooflijk goed werk hebben verricht aan mijn R1 gezien het gebrek aan een droge baan dit weekend. In de eerste paar ronden was het een beetje chaos, maar de motor voelde echt goed aan en ik voelde mij echt sterk. Tegen het einde pushte ik en handhaafde mijn ritme maar ik voelde niet dat ik op de limiet zat. Ik zag dat Johnny dichterbij kwam, maar dat gaf geen stress. Ik probeerde gewoon mijn tempo te houden. De crash was te wijten aan een fout van mijn kant, maar we weten dat we een goede afstelling hebben voor in het droge, die we vanavond verder zullen verbeteren, dus ik zal het morgen in de twee races goed kunnen maken. Ik heb mezelf vandaag enorm vermaakt, afgezien van de crash, dus veel dank richting Yamaha en mijn crew voor een geweldig pakket.”

 

Resultaten
Superpole
Race 1