Title Image

Blog

2015 Phillip Island - Michael van der Mark

VAN DER MARK BOEKT VOORUITGANG OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft vandaag, in aanloop naar de seizoensopener van aanstaande zondag, tijdens de tweede vrije training van het WK Superbike op Phillip Island de vierde tijd genoteerd. De 22-jarige Rotterdammer eindigde de dag uiteindelijk als zevende na een langzame start gedurende de eerste vrije training op de Pata Honda CBR1000RR Fireblade SP. In de ochtend was het op het 4,445 kilometer lange Phillip Island circuit echter veel koeler en dat zorgde ervoor dat in die sessie de snelste tijden gezet werden.

Michael van der Mark (P7, 1.31,693): “Vanmiddag hebben we een erg grote stap voorwaarts gezet na een, om eerlijk te zijn, teleurstellende eerste sessie. Tijdens de test hadden we een aantal moeilijkheden en daardoor veranderden we de set-up. Vanmorgen kwamen we er achter dat die aanpassingen niet goed werkte. Vanmiddag begonnen we met nog een aantal gewijzigde dingen en meteen was het gevoel heel anders, zelfs met de mindere baanomstandigheden ten opzichte van de ochtend. Ik reed mijn beste tijd tijdens een lange run en de motor is echt een stuk gemakkelijker te rijden, vooral bij het van richting veranderen. Dat is waar we voor werken en daarom ben ik heel blij met de vierde tijd vanmiddag en de zevende bij de gecombineerde sessies. Maar hoewel het erg goed ging, blijven we natuurlijk werken aan verbeteringen.”

Pieter Breddels – technisch coördinator: “Michael had vanmorgen geen gemakkelijke sessie. We gingen de verkeerde kant op met de afstelling en veranderde het daarom voor de middagsessie. Meteen was het gevoel daarna terug. Michael reed een erg sterke run en noteerde een 31,6 als snelste tijd. Hij kon echter ook gemakkelijk 32,0’s rijden en om dat te doen in hetere omstandigheden en dus met minder grip is erg goed.”