Title Image

Blog

UITDAGENDE ZONDAG VOOR VAN DER MARK OP ARAGON

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft in de tweede race van het WorldSBK op Aragon een achtste plaats behaald. Michael moest beginnen vanaf de vierde startrij vanwege een incident met Michael Rinaldi in de eerste bocht tijdens de Superpole Race. Vanwege de crash eindigde Michael in de Superpole Race als vijftiende. Ondanks deze tegenvaller stond Michael vol vertrouwen aan de start van Race 2. Net als gisteren hoopte hij zich een weg naar voren te banen om zo te kunnen strijden voor het podium. Deze keer kreeg hij echter te maken met chatter aan de voorkant. Het enige dat Michael daarna kon doen, was om de problemen heen rijden en zo alsnog waardevolle punten voor het WK te pakken. Dat lukte met plaats acht en daardoor blijft hij vierde in de tussenstand met 79 punten, vijf meer dan Leon Haslam op plaats vijf.

 

Results Tissot Superpole Race
Results Race 2

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – 4e WK-tussenstand – 79 punten: “Ik had echt pech in de Superpole-race. Rinaldi viel vlak voor mij en er was geen manier om hem te ontwijken en ik ging dus ook onderuit. We wisten dat Race 2 moeilijk zou worden vanaf de 12e plaats op de grid, maar gisteren begon ik als elfde en behaalde toch een redelijk resultaat, dus ik hoopte vandaag op een herhaling. Ik had weer een goede start, maar won niet zoveel plaatsen als ik verwachtte, omdat ik vanaf het begin met de voorkant van de motor worstelde. Het was raar omdat ik mij echt heel sterk voelde op de fiets, behalve in een paar bochten waar chatter het erg moeilijk maakte. Het is jammer, want met hetzelfde gevoel als gisteren had er denk ik een veel beter resultaat in gezeten. Over het algemeen was het een moeilijk weekend, maar we hebben gisteren enkele stappen vooruit gezet, waarvan we kunnen leren om er zeker van te zijn dat we klaar zijn voor volgend weekend op Assen.”