Title Image

Blog

2017 Laguna Seca vrijdag

UITDAGENDE VRIJDAG VOOR PATA YAMAHA OP LAGUNA SECA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is de achtste ronde van het WK Superbike op de Mazda Raceway Laguna Seca begonnen met een uitdagende vrijdag. Beide rijders gaven alles onder de brandende zon in het Amerikaanse Californië, waarbij Michael van der Mark zich aan het einde van de openingsdag verbeterde en zo de eerste vrije trainingen als dertiende afsloot. Van der Mark arriveerde vol vertrouwen op Laguna Seca nadat hij tijdens de eerste race op Misano een groot deel aan de leiding ging en vervolgens een knappe vierde plaats pakte op zondag.

In de eerste vrije training op Laguna lukte het Michael echter niet om een goed gevoel bocht-in te krijgen, maar hij bleef desondanks hard werken. Daardoor kon hij aan het einde zijn tijd aanscherpen en klokte een 1:25.280, goed voor de veertiende plaats. In de middagsessie probeerde Michael met zijn team een aantal afstellingsopties om zo een beter gevoel te krijgen, maar net op het moment dat hij een goed ritme gevonden had, ging de rode vlag voor de tweede keer uit. Nadat de baan weer vrijgegeven werd, gaf Michael alles om zich direct voor Superpole 2 te kwalificeren. Daarbij reed hij een halve seconde van zijn snelste tijd af (1:24.755) maar hij eindigde op de dertiende plek.

Michael van der Mark: “Het was een lastige dag. De eerste ronden gebruikte ik om te wennen aan de baan op de R1. Daarna hadden we problemen met het gevoel bocht-in. Het was lastig omdat we van alles probeerden maar niet de juiste richting vonden. Na de tweede rode vlag had ik nog één snelle ronde waarin ik alles gaf om zo direct naar SP2 te kunnen. Hoewel ik mij verbeterde, lukte het helaas niet om mij direct te kwalificeren. We moeten nu zien te begrijpen waarom de aanpassingen die we doorgevoerd hebben niet werken. Als we de motorfiets beter aan het sturen krijgen, zal het morgen veel beter gaan en ik zal in ieder geval alles geven om mij te verbeteren.”

Resultaten
Vrije training 1

Vrije training 2

Gecombineerde tijden