Title Image

Blog

UITDAGENDE EERSTE DAG VOOR VAN DER MARK OP ESTORIL

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla-rijder Michael van der Mark heeft de eerste dag van het finaleweekeinde op Circuito Estoril als negende afgesloten, ondanks dat hij in sector 4 de snelste van allemaal was. De verschillen in Portugal zijn erg klein, want de top-10 van het WorldSBK staat binnen een seconde. Michael neemt dit weekeinde na vier seizoenen afscheid van Yamaha en wil deze periode succesvol afsluiten.

 

Morgen krijgt Van der Mark tijdens de laatste vrije training (10.00 uur) de kans om de afstelling van zijn Yamaha R1 verder te perfectioneren, voordat de belangrijke Tissot Superpole (12.00 uur) op de planning staat. De eerste WorldSBK-race op Estoril sinds 1993 gaat om 15.00 uur van start.

 

Michael van der Mark: P9 – 1’37.775: “Het is een moeilijke dag voor ons geweest. Het is natuurlijk een nieuw circuit en vanmorgen moest ik een andere gearing proberen en een goede set-up zien te vinden, wat niet zo eenvoudig is. We worstelen voornamelijk met de balans en turning. Ik hoopte dat we ’s middags een goede stap voorwaarts konden maken, maar we zijn nog niet waar we willen zijn. We hebben best veel werk te doen voor morgen, de verschillen zijn erg klein en ik heb het gevoel dat we een grote stap moeten maken met de set-up om ons potentiële resultaat te kunnen verbeteren.”