Title Image

Blog

Vrijdag Donington Park 2016

UITDAGENDE EERSTE DAG VOOR HET HONDA WORLDSBK TEAM IN ENGELAND

  |   News Racing

De eerste, uitdagende trainingsdag voor de zevende ronde van het WK Superbike in Donington Park zit er op voor het Honda WorldSBK Team. Michael van der Mark sloot de dag af als vijftiende, terwijl Nicky Hayden elfde werd. Beide rijders zullen zichzelf daardoor via de eerste Superpole-sessie moeten proberen te kwalificeren voor de tweede en beslissende Superpole.

Van der Mark had vandaag een paar problemen om op snelheid te komen, hoewel hij in de tweede vrije training een seconde sneller rondging dan in de ochtend. De Rotterdammer gaat samen met zijn crew alles op alles zetten om het gevoel met de Honda CBR1000RR Fireblade SP te verbeteren.

Michael van der Mark (15e / 1’29.359): “Vandaag was een moeilijke dag en ik ben zeker niet blij met hoe het ging. Het grootste probleem vanmorgen waren de remmen, terwijl het deze middag juist iets beter ging. Ik maakte een sterke lange run en toen ik terug kwam, hebben we gewerkt aan een aantal andere wijzigingen. Helaas zaten we een beetje op de grens met de afstelling van de vering en konden we ons niet verbeteren aan het einde. Om eerlijk te zijn denk ik dat we in een betere situatie zitten dan onze positie doet vermoeden. Ik ben er zeker van dat, met enkele wijzigingen aan de set-up, we nog steeds kunnen gaan voor een goede kwalificatie en vervolgens klaar zijn voor de race.”