Title Image

Blog

2014 Phillip Island - Michael van der Mark

UITDAGENDE DAG VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Phillip Island – Australië – 21.02.2014

Pata Honda-rijder Michael van der Mark heeft de eerste trainingsdag van het WK Supersport op Phillip Island als vierde afgesloten. Bijna alle rijders bleven gedurende de ochtendsessie binnen omdat na een aantal regenbuien in de vroege morgen de baan nog erg nat was. In de middag was het circuit gelukkig droog en zag alles er goed uit voor Van der Mark tot hij veel tijd verloor door een crash in Lukey Heights. Gelukkig bleef de Rotterdammer ongedeerd en wist zijn team de Honda CBR600RR snel weer rijklaar te krijgen, waardoor Van der Mark nog zo’n vijftien minuten kon rijden.

 

Michael van der Mark (4e, 1.34.294): 

Het was eigenlijk een saaie ochtend omdat we vanwege regen niet naar buiten gingen. De weersvoorspelling zijn goed dus besloten we om een aantal bandenstickers te sparen. Vanmiddag was de baan droog maar de wind kwam vanuit een andere richting dan tijdens de test. Dat maakte het lastig. Mijn eerste ronden gingen redelijk goed, maar in een snelle ronde mistte ik een versnelling waardoor ik ten val kwam. De monteurs wisten de motor snel weer te repareren waardoor ik nog ongeveer een kwartier kon rijden. Het is echter moeilijk om op dit moment echt tevreden te zijn. De crash was onnodig en ik ben niet helemaal tevreden met mijn rondetijd. Ik hoop dat we morgen de set-up op een aantal punten kunnen verbeteren en dat ik zelf geen domme fouten meer maak.

 

Ronald ten Kate (team manager): 

Vanmorgen bleven we binnen dus het kwam allemaal op vanmiddag aan. Michael had net de tweede tijd genoteerd toen hij ten val kwam. Het lukte hem om de motor terug te brengen naar de pits en we kregen het vervolgens voor elkaar om de fiets te repareren. Maar toen Michael weer naar buiten ging, was hij niet in staat om z’n tijd te verbeteren. Vierde is oké en dus is er nog niets aan de hand.