Title Image

Blog

UITDAGEND WEEKEND VOOR BMW MOTORRAD MOTORSPORT EN VAN DER MARK IN BARCELONA

  |   News Racing

Michael van der Mark beleefde een uitdagend weekend met technische problemen en ook nog een val, voordat hij punten scoorde door als 13e te eindigen in race twee tijdens de achtste ronde van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) in Barcelona (ESP).

 

Race één verliep niet volgens plan voor het BMW Motorrad WorldSBK Team, nadat Van der Mark met een technisch probleem moest opgeven. Het weekend ging verder met de Superpole-race op zondagochtend, een wedstrijd waarin ook de eerste negen startposities voor race twee bepaald worden. Van der Mark had in deze race meer pech, omdat hij de motor na een vroege val moest terugbrengen naar de pits. In Race 2 eindigde Van der Mark als 13e en sloot zo een moeilijk weekend toch nog in de punten af.

 

Michael van der Mark, BMW Motorrad WorldSBK Team (SP: 19 / R01: DNF / SP Race: DNF / R02: 13): “Het was een zwaar weekend. We hebben gewoon te veel problemen gehad met de motor en vanmorgen had ik ook nog een kleine crash in de Superpole-race. Maar om eerlijk te zijn, ik voelde mij echt goed en sterk in die wedstrijd. Eerst moest ik een long lap-penalty uitvoeren maar ik had een goed tempo, alleen crashte helaas in bocht 7. Dat was erg jammer, want in de Superpole-race had ik een goed gevoel én een goed tempo. We wisten vooraf dat race 2 lang zou zijn voor de banden, dus ik spaarde de achterband in het begin een beetje, maar al direct had ik geen goed gevoel met de voorkant en daardoor kon ik niet pushen zoals dat vanmorgen wel lukte. Het werd een lange race en we wisten dat er een grote drop van de band zou komen, maar helaas had ik zo’n grote drop dat ik aan het einde werd gepasseerd door twee rijders. Niet gemakkelijk, niet waar ik wil zijn, maar aan de andere kant ben ik blij om een volledige raceafstand te hebben gereden, want dit is wat ik echt nodig heb op dit moment.”