Title Image

Blog

Michael van der Mark - WK Superbike

TWEEJARIGE WK SUPERBIKE-DEAL VOOR VAN DER MARK EN HONDA

  |   News Racing

Honda’s WK Supersport-kampioen Michael van der Mark heeft een tweejarig contract getekend om met Pata Honda te rijden in het WK Superbike. De 21-jarige, die de titel op 7 september 2014 met nog twee races te gaan al veiligstelde, zal daarom komend seizoen met de Pata Honda CBR1000RR Fireblade SP rijden. Een paar dagen geleden, vrijdag 19 september, werd al bekend dat Pata ook de komende twee jaar bij Honda blijft.

 

Hoewel Van der Mark de afgelopen vier jaar met de Honda CBR600RR reed, en zowel in het EK Superstock 600 als het WK Supersport kampioen werd, heeft hij al wel ervaring met het vlaggenschip van de Japanse fabrikant. De Rotterdammer won namelijk de afgelopen twee edities van de prestigieuze Acht uren van Suzuka in Japan. Daarbij maakte hij op velen indruk vanwege zijn geweldige snelheid op de Fireblade.

 

Voor Van der Mark staan er nog twee Supersport-races op de planning. Eerst op 5 oktober in het Franse Magny-Cours en vervolgens een maand later (2 november) op Losail in Qatar. Het testschema en de kalender voor 2015 worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Michael van der Mark: “Ik ben echt heel erg blij met deze volgende stap. Het gaat telkens in sprongen van twee jaar in het team. Deze volgende fase in het WK Superbike is fantastisch en echt spannend. Het is een goede en veilige plek om met Honda in 2015 en 2016 samen te zijn en ik heb een geweldige tijd gehad met dit team in de afgelopen twee seizoenen. Ik heb dan ook nooit de intentie gehad om ergens anders naar toe te gaan. Het WK Superbike in 2015 gaat echt interessant worden. Er komen nieuwe regels en ik verwacht een paar verrassingen. Hoewel de elektronica een grote verandering voor mij zal zijn, heb ik laten zien dat ik met een superbike kan rijden. Ik kan echt niet wachten om te beginnen!”

 

Ronald ten Kate (teammanager): “Ergens ben ik een beetje verdrietig omdat Michael volgend jaar niet meer onder contract van Ten Kate Racing staat. Maar in werkelijkheid ben ik natuurlijk absoluut blij en trots dat hij deze fantastische kans met Honda heeft gekregen. Er is nu een duidelijk plan en visie om zijn indrukwekkende talent te laten groeien in de toekomst. We hebben al vier jaar gewerkt met Michael – twee in de Superstock 600 en twee seizoenen in het WK Supersport – dus deze volgende stap voelt voor hem natuurlijk aan. Hij verdient deze kans volledig en we kijken allemaal uit naar het nemen van de volgende stappen met hem.”

 

Robert Watherston (Honda Europe): “We zijn zeer verheugd dat Michael zo’n goede klik heeft met Honda. Hij was één met de CBR-range vanaf de allereerste dag in het EK Superstock 600 waar hij in 2012 de titel pakte. Nu heeft hij ook een WK-titel met Honda op de CBR600RR en we kijken erg uit naar de komende twee jaar als we samen voor nog een titel gaan.”