Title Image

Blog

2014 Donington Park - Michael van der Mark

TWEEDE ZEGE VOOR VAN DER MARK!

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark heeft vandaag met de Honda CBR600RR zijn tweede WK Supersport-overwinning gepakt. Hij deed dit op het Engelse Donington Park tijdens de vijfde ronde van dit sterk bezette kampioenschap. Dankzij de overwinning heeft Van der Mark nu veertien punten voorsprong in de tussenstand. De 21-jarige Rotterdammer begon de race vanaf pole position, maar na een lastige start kwam hij pas op de zesde plaats door na de eerste ronde. Van der Mark werkte zich echter knap naar voren en kende een spannend gevecht met Jules Cluzel om de overwinning. Cluzel werd tweede, de Britse rijder Kev Coghlan maakte het podium compleet.

 

Michael van der Mark: “Het was een geweldig weekend en we waren echt snel vanaf het begin. Gisteren, in natte omstandigheden, pakte ik mijn eerste pole position maar vandaag was mijn start niet zo goed. Ik had problemen met de grip in de eerste ronden. Later in de race vond ik mijn eigen tempo en kon ik sneller en sneller rondgaan. Ik wist de groep voor me in te halen en passeerde iedereen voorzichtig. Daarna kon ik in eerste instantie weglopen en had daarna een mooi gevecht met Jules Cluzel. Ik maakte een paar kleine foutjes en bij de laatste twee bochten wilde ik niet te veel risico nemen. Ik ben erg blij en wil het team bedanken. We hebben hard gewerkt het hele weekend en ik had bovendien een onhandige crash in de warming-up. Gelukkig waren ze in staat de fiets snel te repareren. Het was perfect vandaag!”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael kende een trage start vanaf pole position en het kostte hem even om in z’n ritme te komen. Toen hij dat ritme gevonden had, was hij echt sterk en vocht de laatste paar ronden met Cluzel om de zege. Michael was in dat duel uiteindelijk de betere. Hij heeft een duidelijke voorsprong in het kampioenschap en daar zijn we erg blij mee.”