Title Image

Blog

2014 Portimao - Michael van der Mark

TWEEDE STARTPLAATS VOOR VAN DER MARK OP PORTIMÃO

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark start morgen vanaf de tweede plaats tijdens de achtste ronde van het WK Supersport op het Autodromo Internacional Algarve in Portugal. De Rotterdammer was slechts 0.078 seconde langzamer dan Kenan Sofuoglu die vanmiddag de pole position pakte. Van der Mark, 21, liet tijdens de derde vrije training zien een indrukwekkende racesnelheid te hebben en is daardoor vol vertrouwen voor de achttien ronden tellende wedstrijd van morgen.

 

Michael van der Mark: “Ik ben echt blij met hoe het vandaag gegaan is. Vanmorgen hebben we, na een paar kleine veranderingen, een goede race-simulatie gedaan. Het tempo lag echt hoog. De kwalificatie was een beetje een rommelige sessie. De sterke wind zette weer op en we probeerden een aantal andere dingen die niet echt werkten. Desondanks staan we tweede. Het verschil met Kenan Sofuoglu, die pole position pakte, is klein terwijl Jules Cluzel ook op de eerste rij staat. Het kan een mooie strijd worden en ik denk dat mijn racesnelheid oké is. Daarom kijk ik echt uit naar morgen.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael had een zeer goede run vanmorgen waarbij hij snelle tijden noteerde. De grip nam in de kwalificatie iets af en het was daardoor moeilijker om goede tijden te noteren. We voerden een paar veranderingen door die niet echt werkten, maar Michael staat tweede op de grid en heeft een goed raceritme.”