Title Image

Blog

2014 Imola - Michael van der Mark

TWEEDE RIJ VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Michael van der Mark, winnaar van de vorige wedstrijd, start morgen tijdens de vierde ronde van het WK Supersport vanaf de tweede rij. De Pata Honda-coureur eindigde de enige kwalificatie op het Italiaanse Imola namelijk als zesde. Was het twee weken geleden nog de thuisrace van de Rotterdammer, ditmaal geldt dat voor hoofdsponsor Pata en dus zijn er wederom erg veel gasten en relaties. Van der Mark is hoopvol dat hij morgen weer kan strijden voor het podium.

 

Michael van der Mark:

Het was moeilijk om een ​​echt snelle ronde te rijden vandaag. Ik denk dat onze racesnelheid niet al te slecht is, maar we moeten nog een stapje zien te maken. Het was vandaag niet gemakkelijk om na het steken van een nieuwe band enkele snelle ronden te maken. Ik zat een paar keer op de limiet van de motorfiets dus we moeten vanavond nog zien te vinden wat het probleem precies is. Natuurlijk is de race een heel ander verhaal, maar ik ben niet  blij met de zesde plaats op de grid, want ik wilde echt op de eerste rij eindigen. De monteurs zullen zeker wel iets vinden vanavond en hopelijk kunnen we dan vechten voor het podium.

 

Pieter Breddels (technisch coördinator):

Michael worstelde een beetje in één sector vanmorgen, maar zijn tempo op gebruikte banden is niet zo slecht. Zijn ultieme rondetijd was echter niet goed genoeg en daardoor eindigde hij op de zesde plaats. Maar alles kan nog gebeuren in de race en het is zeker geen slechte dag geweest voor ons.