Title Image

Blog

Zondag Magny-Cours

TWEE FANTASTISCHE VIERDE PLAATSEN VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft tijdens de twaalfde ronde van het WK Superbike twee indrukwekkende vierde plaatsen behaald op Magny-Cours in Frankrijk. Van der Mark kende een lastige Superpole en moest daardoor vanaf de vijfde rij aan de wedstrijd beginnen. Dankzij twee fantastische starts zat hij al snel twee keer achter de leiders op zowel een natte als droge baan. Vooral in de tweede manche was de 22-jarige Pata Honda-coureur bijzonder snel en wist bij het opkomen van het lange rechte stuk richting de hairpin Leon Haslam buitenom voorbij te komen. Aan het einde reed Van der Mark dezelfde rondetijden als de podiumfinishers en vertrekt daardoor met veel vertrouwen naar Losail in Qatar waar de laatste races van het seizoen verreden worden.

Michael van der Mark (4e en 4e): “Het is een fantastische dag omdat we een paar problemen hadden dit weekeinde, niet alleen op vrijdag maar ook in de derde vrije training en in de Superpole. Ik was niet echt gelukkig en daarna was de warming-up ook nog eens nat. Ik had gelukkig een erg goede start in de eerste manche. Daarna pakte ik heel veel risico’s, maar de motor voelde erg goed hoewel ik wel wat acceleratie te kort kwam. Ik was tevreden met de vierde plaats en blij voor Sylvain dat hij derde werd omdat hij er ook erg hard voor werkt.”

“Voor de tweede manche veranderde we het één en ander aan de afstelling van de voorkant en dat werkte erg goed. Ik had opnieuw een erg goede start en knokte mij via de buitenkant naar voren. Er was een gat naar Leon en ik moest er flink aan trekken om dat gat te dichten. Onze motor is niet zo snel als die van hem en ik moest daardoor wel met zoveel snelheid het achterste rechte stuk opkomen. Ik wist van te voren niet zeker of het zou lukken en was mede daarom erg blij dat het plan slaagde. Daarna zag ik dat de snelheid van Sykes, die derde lag, aan het inzakken was en daarom bleef ik pushen voor het geval dat hij nog verder terugzakte maar dat gebeurde niet. Ik ben desondanks blij met wederom een vierde plaats en wil hierbij mijn team bedanken. Ze hebben fantastisch werk geleverd vandaag.”