Title Image

Blog

TOP VIJF VOOR VAN DER MARK IN RACE 2 OP LAGUNA SECA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team en Michael van der Mark hebben zondag op Laguna Seca hun sterke reeks voortgezet tijdens race 2 van ronde 8 van het MOTUL FIM-wereldkampioenschap Superbike. Van der Mark had een goede start vanaf de vijfde plaats op de grid en reed een uitstekende race, na strijdend voor het podium in de beginfase van de race passeerde hij als vijfde de finish.

Michael van der Mark had zaterdag tijdens de eerste race, waarin hij de achtste plaats behaalde, te kampen met gripproblemen. Na een set-up aanpassing in de nachtelijke uren, kende de 25-jarige Nederlandse coureur zondag tijdens de tweede race een uitstekende start vanaf de vijfde plaats op de grid en bezette hij na de eerste doorkomst de tweede plaats. Hij kon zich in de beginfase dan ook goed handhaven in het gevecht voor een podiumpositie alvorens hij halverwege de race teamgenoot Alex Lowes aan zijn achterwiel zag verschijnen.

Na een aantal ronden op de grens te hebben gereden in een poging om de voor hem rijdende Laverty te verschalken en zijn teamgenoot achter zich te houden zag Van der Mark twee ronden van het einde van de race Lowes langszij komen. Uiteindelijk wist de Rotterdammer als vijfde de finish te passeren, dit ondanks dat het niet één van zijn makkelijkste weekenden was. Na het behalen van in totaal 19 punten gedurende het weekend, blijft Van der Mark derde in het kampioenschap met 215 punten, 30 achter Chaz Davies die de tweede bezet.

Michael van der Mark: “Ik ben erg blij met het resultaat van vandaag! De jongens hebben hard gewerkt om een oplossing te vinden voor alle problemen die we tijdens de eerste race hadden en zondagmorgen voelde ik me dan ook veel beter in warm-up die onder koelere omstandigheden werd verreden. In de race had ik een goede start en wist ik naar de tweede te komen, en was ik echt veel sneller dan de vorige dag. Ik had wat problemen met de stabiliteit van de fiets bij het uitkomen van de bochten, maar dit is normaal omdat we de fiets zoveel veranderd hadden en er zo de race mee inging. Alex passeerde me een paar ronden voor het einde en ik denk dat we echt blij moeten zijn met P5, dit na alle moeilijkheden die we hier hebben gehad. Dus, een echt positief resultaat na een moeilijke eerste race, en ik kijk uit naar Misano!

Het volgende optreden voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is ronde 9 van het WorldSBK kampioenschap in Misano op 6-8 juli.