Title Image

Blog

Sepang vrijdag 2016

TOP-7-KLASSERING VOOR VAN DER MARK IN EERSTE RACE OP SEPANG

  |   News Racing

Michael van der Mark is vandaag tijdens de eerste race van het WK Superbike op het Sepang International Circuit als zevende geëindigd. Van der Mark krijgt morgen nog een kans als de tweede manche in Maleisië verreden wordt. De start daarvan is om 16.00 uur lokale tijd (GMT +8). De zaterdag begon met de Superpole waarin Van der Mark helaas niet het maximale uit de kwalificatieband wist te behalen en daardoor moest beginnen vanaf de tiende plaats op de grid. Na een fantastische start, vocht de Rotterdammer een paar felle duels uit met de concurrentie. Aan het einde van de wedstrijd wist hij teamgenoot Nicky Hayden in te halen en werd zevende.

Michael van der Mark (7e): “Om eerlijk te zijn, maakte ik in de Superpole een paar fouten waardoor ik met de kwalificatieband niet veel sneller was. Ik had gelukkig een goede start en ik voelde mij prima in de eerste paar bochten. Maar meteen daarna merkte ik dat ik wat grip miste en ik niet kon rijden zoals ik graag zou willen. Ik kon daardoor niet aanvallen en zelfs niet bij de jongens aan kop in de buurt blijven. Ik moest gewoon proberen om zo snel mogelijk te blijven rondgaan, maar tegen het einde van de race werd ik gepasseerd door een paar rijders. Uiteindelijk was ik wel in staat om Nicky in te halen en zo zevende te worden. Het was echter duidelijk dat we allebei onze eigen problemen hadden en we moeten een aantal wijzigingen voor morgen maken.”