Title Image

Blog

TOP-6 VOOR MICHAEL VAN DER MARK IN ZATERDAGRACE OP SAN JUAN

|   News Racing

Tijdens de eerste race van het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) in Argentinië heeft het BMW Motorrad WorldSBK Team een top-6 resultaat weten te behalen. Michael van der Mark finishte namelijk Race 1 op Circuito San Juan Villicum op de zesde plaats met zijn BMW M 1000 RR.

In de Superpole op zaterdagochtend kwalificeerde Van der Mark zich als zevende, maar bij de start viel Michael even terug, al reed hij snel weer op de zevende stek. Van der Mark sloot vervolgens het gat naar de top-6 en claimde deze zesde plek vanaf ronde elf tot aan de finish.

Michael: “We hebben vanmorgen in FP3 een grote stap voorwaarts gemaakt in vergelijking met gisteren, dankzij een kleine verandering die echt goed uitpakte. De Superpole was ook best goed, want als zevende op de grid staan, is oké. Ik had geen geweldige start, maar kwam al snel in een goed ritme en passeerde een aantal jongens. Het was verder wel een lange en ook wel een beetje saaie race als ik eerlijk ben. Ik had wat kleine duels, maar ook wat beperkingen als ik probeerde anderen te passeren. Maar uiteindelijk is zesde natuurlijk niet zo slecht. Nu moeten we nog wat kleine verbeteringen aan de motor zien te vinden en dan ziet het er goed uit voor morgen.”