Title Image

Blog

Michael van der Mark - Thailand

TOP-5 VOOR VAN DER MARK IN THAILAND NA STERKE START VOOR YAMAHA

  |   News Racing

Michael van der Mark kan terugkijken op een sterke openingsdag tijdens ronde 2 van het FIM Superbike Wereldkampioenschap in Thailand. De Pata Yamaha WorldSBK-rijder eindigde de dag namelijk als vijfde. Het was Van der Mark die in de eerste vrije training van vanochtend, onder hete omstandigheden op het 4,554 kilometer lange Chang International Circuit, meteen snel was. En Michael bleef zijn rondetijd verbeteren tijdens de sessie en eindigde zo als derde. In de tweede vrije training ging hij verder met het finetunen van de set-up van zijn Yamaha YZF-R1 en werd beloond met een flinke tijdsverbetering. Zijn 1’33.562 was uiteindelijk goed voor plek vijf.

 

Gecombineerde Vrije Trainingen na VT2

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P5 – 1’33.562: “Ik rij hier graag en het lijkt altijd goed te gaan hier. Vanmorgen voelde ik mij vanaf het begin goed en slechts een paar kleine veranderingen aan de motor waren genoeg om de sessie op de derde plaats af te sluiten. Daar was ik echt blij mee. Vanmiddag hebben we nog enkele wijzigingen geprobeerd om zo het sturen te verbeteren en de grip aan de achterkant te vergroten, met aanvankelijk gemengde resultaten. We hebben echter aan het einde van de sessie nog enkele kleine verbeteringen aangebracht en toen kon ik mijn rondetijd verbeteren in mijn laatste run. Het tempo is er, net als de consistentie, dus ik ben tevreden met waar we nu staan. Maar ik mis nog een beetje het gevoel met de voorkant, dus daar moeten we morgen naar kijken. Als we alles bij elkaar kunnen brengen, staan we er voor de eerste race goed voor.”