Title Image

Blog

TOP-5 VOOR MICHAEL VAN DER MARK IN RACE 1 OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het FIM Superbike Wereldkampioenschap (WorldSBK) rijdt dit weekend op Magny-Cours (FRA) de achtste ronde van het seizoen 2021. Michael van der Mark – die in de derde vrije training vanwege een technisch probleem niet kon rijden – kwalificeerde zich vandaag als negende in de Superpole.

 

In aanloop naar Race 1 steeg de temperatuur richting 26 graden en de baantemperatuur liep zelfs op tot 40 graden. Direct na de start klom Van der Mark naar de vijfde plek om vervolgens weer terug te zakken naar de negende positie. Michael herstelde zich gelukkig snel en lag al een paar ronden later zesde. Omdat in ronde 17 van 21 Alex Lowes (GBR / Kawasaki) voor hem crashte, werd dat een vijfde plek en die positie wist Van der Mark knap vast te houden tot aan de finish.

 

Michael: “Ik denk dat als je enkel naar het eindresultaat kijkt, het er goed uit ziet maar het is jammer dat ik in de ochtendsessie zoveel tijd heb verloren. In de race had ik een goed gevoel met de motorfiets maar we wilden iets anders proberen in FP3, alleen dat kon dus niet. In de wedstrijd had ik het daardoor iets moeilijker en we wisten ook niet of de afstelling van gisteren beter was of juist niet. Maar hoe dan ook, ik ben blij met de punten en ik kijk uit naar de twee races van morgen.”