Title Image

Blog

2017 Laguna Seca zaterdag

TOP-10 VOOR VAN DER MARK TIJDENS RACE 2 OP LAGUNA SECA

  |   News Racing

Michael van der Mark heeft een uitdagend weekeinde op Laguna Seca afgesloten met een top-10-finish in Race 2. Van der Mark kwam als tiende over de streep, een halve seconde na zijn Pata Yamaha Official WorldSBK Team-genoot Alex Lowes. Michael had een prima start vanaf de vijfde plek, maar verloor een aantal plaatsen in de eerste bochten nadat hij niet direct op snelheid wist te komen. Aan het einde van de eerste ronde lag hij daardoor elfde en werd daarbij gevolgd door Lowes. In de vijfde ronde wist Lowes Michael in de laatste bocht voorbij te komen. Van der Mark verloor bij die actie iets aan snelheid en zag daardoor ook Stefan Bradl voorbij komen, maar gelukkig wist hij dat in ronde elf weer recht te zetten.

De rest van de race stond in het teken van een duel met Lowes, waarbij Van der Mark ongelooflijk constante tijden reed en constant op het achterwiel van Lowes zat. Zijn teamgenoot inhalen zat er niet in, maar door een aantal crashes en opgaves voor hem finishte Michael toch nog als tiende, slechts 0.497 seconde achter Lowes. Met de zes behaalde punten staat Michael nu zevende in de tussenstand met 129 punten.

Voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team is de zomervakantie begonnen, maar voor Michael en Lowes niet want beide rijden de Acht uren van Suzuka voor het Factory Yamaha Racing Team (van 28 tot en met 30 juli). Van 18 tot en met 20 augustus vindt het volgende WorldSBK-weekeinde plaats, als ronde negen gepland staat op de Duitse Lausitzring.

Michael van der Mark: “Het was een pittige dag. Ik had een goede start, maar vanaf de eerste ronde had ik geen goed gevoel met mijn R1. Dat was best raar, want we hadden veel veranderd in aanloop naar de race. Het was een lastig weekeinde, met als enige echte hoogtepunt de zaterdagochtendsessie maar toen was de baantemperatuur veel lager. Het is lastig te begrijpen waarom we dezelfde pace hebben vanaf de eerste tot de laatste ronde, maar niet snel genoeg zijn met de start. We moeten zien te ontdekken hoe dit komt. Natuurlijk, we zijn niet blij maar zullen hard werken tijdens de zomerstop om zo ervoor te zorgen dat we kunnen strijden op de Lausitzring.”

Resultaten
Warm up

Race 2