Title Image

Blog

THUISRACE VOOR BMW MOTORRAD WORLDSBK TEAM OP DONINGTON PARK DIT WEEKEINDE

  |   News Racing

Donington Park (GBR) is de volgende stop voor het BMW Motorrad WorldSBK Team in het FIM Superbike Wereldkampioenschap. De vierde manche van het WorldSBK-seizoen 2021 vindt komend weekend (2 t/m 4 juli) plaats op het historische circuit in het hart van Engeland.

 

Na de derde ronde in Misano (ITA) nam het WorldSBK een korte pauze met twee weekenden zonder races. Het BMW Motorrad WorldSBK Team gebruikte deze tijd voor een tweedaagse test op Navarra. Het Spaanse circuit is dit jaar aan de kalender toegevoegd en zal van 20 tot en met 22 augustus het zevende race-evenement van het seizoen organiseren. De test gaf de mogelijkheid om de ontwikkeling van de nieuwe BMW M 1000 RR voort te zetten en tegelijkertijd vertrouwd te raken met de baan.

 

De focus verschuift nu naar het komende weekend op Donington Park. De allereerste WorldSBK-race ooit vond plaats op dit circuit in april 1988. Donington is sindsdien een vaste waarde op de kalender, al ging het evenement vorig jaar niet door vanwege de Coronavirus-pandemie.

 

“Het was goed om een test te hebben op Navarra. Niet alleen omdat we daar later dit jaar racen, maar ook omdat we wat problemen hadden in Misano. BMW reageerde heel erg snel, dus we hadden nieuwe onderdelen voor de test in Navarra. Ik was en ben blij met deze test; het was een stap in de goede richting al moet je natuurlijk kijken of het ook op een ander circuit werkt. Gelukkig hebben we dit weekend Donington Park, want Donington is fantastisch! Ik hou echt van deze old-school circuits. Ik heb hier in het verleden een aantal goede resultaten behaald en ik hou van het circuit en de geschiedenis. Nadat we er vorig jaar niet gereden hebben, is het goed om er terug te keren. Het eerste gedeelte van het circuit is het mooist, snel en vloeiend. Het laatste gedeelte past daar niet helemaal bij, maar daar heb je echt goede inhaalmogelijkheden. Het circuit is dus op twee heel verschillende manieren spannend.”