Title Image

Blog

2014 Phillip Island – Michael van der Mark

TELEURSTELLING OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

Phillip Island – Australië – 23.02.2014

Het Pata Honda WK Supersport-team is na de eerste race van 2014 op Phillip Island zonder punten huiswaarts vertrokken. Michael van der Mark maakte echter in de wedstrijd, net zoals tijdens de voorafgaande trainingsdagen op Phillip Island, veel indruk. De Pata Honda-coureur begon vanaf de eerste rij, lag zelfs een aantal ronden aan de leiding, en leek voor de podiumposities te gaan. Helaas werd de race na zeven ronden stilgelegd vanwege olie op de baan. Vervolgens stond er nog maar een sprintrace van vijf ronden op het programma. Terwijl Van der Mark opnieuw voor het podium streed, ging het jammer genoeg mis in de tweede bocht. Gelukkig kon de Honda-coureur snel weer zijn weg vervolgen. Kort daarop ging hij, in een poging de schade te beperken, weer onderuit en was de race voorbij.

 

Michael van der Mark (DNF): 

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was goed. Ik lag aan kop maar was een beetje overenthousiast en maakte een paar foutjes waardoor Kenan Sofuoglu en Kev Coghlan mij voorbij kwamen. Ik kon beide rijders gemakkelijk volgen en daarom besloot ik het even rustig aan te doen omdat het een lange race zou worden en ik op deze manier de banden probeerde te sparen. Toen ik Coghlan wilde inhalen om zo bij Kenan aan te sluiten, ging de rode vlag uit. Deel twee ging maar over vijf ronden en dat was een kleine teleurstelling want we hadden de hele week ons gericht op de racesimulaties vanwege de situatie met de banden. Het was bovendien taai om de hele wereld over te reizen voor vijf raceronden. De crash was mijn fout en het spijt mij heel erg voor mijn team omdat ze zo hard gewerkt hebben. Positief is dat we hebben laten zien dat we het gat naar de top ten opzichte van vorig jaar flink hebben verkleind. Daar ben ik erg blij mee en ik kijk daarom uit naar Aragon.

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): 

Michael had een goede start en lag comfortabel op de derde plaats. Hij probeerde zijn banden te sparen en kon het tempo gemakkelijk bijhouden toen de rode vlag uit ging. De rest van de wedstrijd ging over vijf ronden. Opnieuw was de start van Michael goed, hij lag vierde, toen hij net over de grens ging en crashte. Hij kon weer door maar crashte opnieuw. Het goede nieuws is dat Michael niet geblesseerd geraakt is, het slechte nieuws is dat we een race verloren hebben die we hadden kunnen winnen. Michael heeft laten zien erg snel te zijn deze week, dus hij zal er in Aragon alles voor doen om opnieuw te laten zien dat hij kan vechten voor de winst.

 

Teamgenoot Lorenzo Zanetti crashte gisteren in zijn laatste ronde tijdens de kwalificatie en blesseerde daarbij zijn linker hand. De Italiaan moest daarom naar het ziekenhuis in Melbourne voor een operatie en miste de wedstrijd. De volgende race voor het Pata Honda-team is van 11 tot en met 13 april op Motorland Aragon in Spanje.