Title Image

Blog

Michael van der Mark - Phillip Island

TACTISCHE AANPAK LEVERT VAN DER MARK VIERDE PLAATS OP

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark wist vandaag op Phillip Island zeer lastige omstandigheden te overwinnen en pakte zo een knappe vierde plek in de tweede manche. Van der Mark reed een tactische race om op die manier zijn banden te sparen. Een strategie die ervoor zorgde dat hij in de laatste ronde Yamaha-merkgenoot Marco Melandri wist te passeren.

Van der Mark startte de race vanaf de vijfde plek nadat hij op die positie was geëindigd in de allereerste Superpole- sprintrace ooit. Direct na de start raakte hij in duel met Jonathan Rea en Leon Haslam om de tweede plek, maar besloot het tempo iets te laten zakken nadat net voor de helft van de race de achterkant te veel begon te glijden. Hierdoor passeerde Melandri hem. Michael besloot zijn eigen tempo te blijven rijden en zo zijn banden te sparen voor het laatste gedeelte van de race.

Een strategie die perfect uitpakte want in de laatste ronde kon hij in bocht twee Melandri weer inhalen en zo de vierde plaats over nemen. Die klassering hield hij vast tot op de finishlijn. Hierdoor verlaat Van der Mark Australië met 29 punten en een vijfde plaats in de tussenstand.

 

Resultaten Tissot Superpole Race
Resultaten Race 2

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P4: “Ik had een heel goede start en mijn tempo was snel, maar ik maakte me een beetje zorgen over de band. Ik wilde niet langzamer gaan rijden omdat ik bij de twee Kawasaki’s probeerde te blijven, maar toen Marco langs me kwam, had ik het gevoel dat ik de band net iets te veel moest pushen om bij hem te blijven. Ik besloot mijn eigen ritme te rijden, wat niet zo snel was als ik had gewild, maar ik wist dat dit de enige manier was om de race uit te rijden. Tegen het einde vertraagden de Kawasaki’s en dat gold ook voor Marco, waardoor ik hem in de laatste ronde kon passeren. Ik ben tevreden met de vierde plaats nadat we het hele weekend worstelen met de duurzaamheid van de banden. We hadden wat problemen, maar we haalden hier nog steeds veel punten op Phillip Island.”