Title Image

Blog

SUCCESVOLLE 2018-ONTWIKKELINGSTEST VOOR PATA YAMAHA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft een productieve driedaagse test op Circuito de Jerez afgesloten, waar Michael van der Mark en Alex Lowes werden bijgestaan door testrijder Niccolò Canepa. De test vormde het begin van de voorbereidingen voor het 2018 FIM Superbike Wereldkampioenschap.

De rijders testten daarvoor een aantal nieuwe onderdelen en werkten binnen het nieuwe technische reglement dat volgend jaar geldt in het WorldSBK. Gezamenlijk reden ze 626 ronden in drie dagen onder perfecte weersomstandigheden en wisten heel veel waardevolle data te verzamelen voor de Yamaha-engineers. Tijdens de winterpauze gaat deze data uitgebreid geanalyseerd worden.

Michael van der Mark was een van de meest actieve rijders en reed in totaal 248 ronden waarbij hij kwam tot een beste tijd van 1:39.577.

De test op Jerez was voor het Pata Yamaha Official WorldSBK Team de laatste keer dat ze in actie kwam in 2017. Het team gaat nu vol vertrouwen de winterpauze in. Als voorbereiding op het 2018-seizoen staat er op 23-24 januari opnieuw een test gepland op Jerez. Daarna gaat de focus op de openingsrace op Phillip Island, die plaatsvindt van 23 tot en met 25 februari.

Michael van der Mark – 248 ronden – 1:39.577: “Het waren drie positieve dagen. We hebben veel nieuwe dingen uit kunnen proberen en het is altijd goed om aan het einde van het jaar te kunnen testen, want dat geeft het team zoveel data waarmee ze verder kunnen in de winter. Ik ben erg blij met deze test en, zoals altijd, hielp het dat Niccolò er was om een aantal onderdelen te evalueren voordat wij ze probeerden. We hebben erg hard gewerkt om te verbeteren en, mede omdat het weer zo goed was, is het allemaal erg goed verlopen. Nu kan iedereen van een beetje rust gaan genieten na wat een goed debuutjaar is geweest voor mij binnen het Pata Yamaha-team.”