Title Image

Blog

Michael van der Mark Suzuka 2014

STONER EN VAN DER MARK SAMEN IN ACHT UREN VAN SUZUKA

  |   News Racing

Tweevoudig Suzuka-winnaar Michael van der Mark, tweevoudig MotoGP-kampioen Casey Stoner en MFJ All Japan Road Race JSB1000 Championship-coureur en HRC-testrijder Takumi Takahashi zullen dit jaar de kleuren van het Honda MuSashi RT HARC-PRO-team verdedigen tijdens de Acht uren van Suzuka. De drie rijders gaan proberen Honda’s zesde Suzuka-overwinning op rij veilig te stellen. Stoner verlengde onlangs zijn testcontract bij Honda en reed begin dit jaar al succesvol met de Suzuka CBR1000RR op Sepang.

Michael van der Mark: “De Acht uren van Suzuka is zo’n bijzonder evenement voor alle fans en zeker voor alle Japanners. Maar weinig rijders krijgen de kans om er aan mee te doen, hoewel velen dat maar wat graag willen. Ik weet ook dat het een erg belangrijk evenement is voor Honda, dus ik ben vereerd dat mij opnieuw gevraagd is te gaan racen met de CBR1000RR. En dit keer met Casey als teamgenoot! Het testen voor Suzuka en het racen in het WK Superbike is een pittige combinatie, maar ik hou er van om op Suzuka te rijden en daarom maak ik er heel graag tijd voor vrij. De motor is erg anders ten opzichte van mij WK Superbike CBR, maar hij rijdt zeer gemakkelijk dus de overstap gaat geen probleem geven. Ik heb twee fantastische jaren gehad op Suzuka, met een geweldig team. Het zou echt heel fijn en zeker ook bijzonder zijn om een hattrick aan zeges te behalen.”

Casey Stoner over zijn nieuwe teamgenoten: “Ik ben dit seizoen onder de indruk van Michael van der Mark. Bovendien heeft Takumi Takahashi heel veel ervaring op de endurance machine. Ik kijk er erg naar uit om hun ervaringen te horen en om ons gezamenlijk voor te bereiden op de race in juli.”

De Acht uren van Suzuka vindt dit jaar plaats op zondag 26 juli. Op de officiële website van de Honda Racing Corporation staat meer informatie over de fantastische terugkeer van Stoner.