Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Aragon zondag

STERKE VIJFDE PLAATS VOOR VAN DER MARK IN RACE 2 OP ARAGON

  |   News Racing

Pata Yamaha Official World Superbike-coureur Michael van der Mark is, net als zaterdag, vijfde geworden in de tweede race van het FIM Superbike Wereldkampioenschap op MotorLand Aragon. Na de vijfde plaats van zaterdag, mocht Van der Mark vandaag starten vanaf de eerste rij en had het aan het begin van de race duidelijk naar zijn zin in de kopgroep. Een aantal ronden lag hij tweede, net achter teamgenoot Lowes, maar daarna kwamen een aantal van de snelste rijders voorbij. Van der Mark wist echter de aansluiting te houden en hield een indrukwekkende pace vast. Alleen naar het einde van de race nam de grip van de voorband erg af vanwege lagere temperaturen en harde wind. Desondanks bracht hij de R1 opnieuw als vijfde binnen.

Michael van der Mark – 5e, + 13,336: “Ik ben heel erg gelukkig. We hadden een goede start en ik zat achter Alex. Daarna werd ik gepasseerd door Jonathan Rea en daarna passeerde Marco Melandri mij op het rechte stuk. Ik was net iets langzamer dan de rijders voor mij, maar ik kon er bij blijven en daar was ik blij mee. We hebben weer veel progressie geboekt en dat is erg goed. Aan het einde worstelde ik met de voorband; we hadden voor de zachtere versie gekozen en ik denk dat de wind het erger maakte. Ik ben tevreden om als vijfde te finishen en het was goed om in de kopgroep te strijden. Ik wil dan ook het team bedanken voor al het harde werk. We boeken vooruitgang en daar ben ik blij mee.”

Resultaten
Warm-up

Race 2