Title Image

Blog

STERKE START VOOR VAN DER MARK OP DONINGTON PARK

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark keerde vandaag terug in actie op het circuit, slechts tien dagen nadat hij geopereerd werd aan zijn geblesseerde pols. Michael eindigde de dag als elfde, maar is er van overtuigd dat er nog ruimte tot verbetering is. Van der Mark begon vanochtend voorzichtig aan FP1 en al snel bleek dat hij geen pijn had. Bij terugkomst in de box liet hij weten enkel wat last te hebben van beperkte bewegingsvrijheid. Ondanks de rustige start, stond Michael na de eerste training indrukwekkend als vijfde getraind. In de middag lukte het niet meer om zijn tijd te verbeteren, al is hij vol vertrouwen dat er verbeteringen mogelijk zijn voordat morgen WorldSBK Race 1 start.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P11 – 1’28.529: “Ik denk dat ik vanochtend nerveuzer was voor FP1 dan voor een race. Ik was er vrij zeker van dat de blessure geen probleem zou geven, maar je weet het pas wanneer je daadwerkelijk op de motor zit. Ik voelde mij vanaf het begin goed en had geen pijn, maar ik mis een beetje mobiliteit en daardoor kan ik mij niet zo goed op de motor bewegen. Elke ronde voelde ik mij ietsje beter, maar het is nu toch lastiger om de motor goed af te stellen. In de middag hebben we geprobeerd de motorfiets te verbeteren en het zo een beetje gemakkelijker te maken voor mij. Ik slaagde er niet in mijn rondetijd te verbeteren, maar dat was ook niet het doel. Ik heb veel meer ronden gemaakt dan ik vandaag had verwacht. Vanochtend vóór FP1 hoopte ik op een paar punten in de race, maar nu denk ik dat we ons kunnen richten op de top-10.”

 

Resultaten
Gecombineerde vrije trainingen (na FP2)