Title Image

Blog

Vrijdag Aragon 2016

STERKE START VOOR VAN DER MARK OP ARAGON

  |   News Racing

De eerste trainingsdag voor de derde ronde van het WK Superbike zit er op voor het Honda WorldSBK Team. Een mooie dag, want op het Spaanse MotorLand Aragón wist Michael van der Mark zich succesvol te kwalificeren voor Superpole 2 nadat hij de dag als derde afsloot. De vrijdag begon ook al erg goed voor het Nederlandse team doordat Van der Mark ook die sessie als derde eindigde.

In aanloop naar de tweede vrije training werd het steeds warmer, de baantemperatuur steeg zelfs van 17 naar 40 graden. Dit vroeg om een hele andere set-up van de Honda CBR1000RR Fireblade SP. Na een aantal aanpassingen aan de voorkant wist Van der Mark zich zelf aan het einde van de sessie naar een knappe derde plaats te promoveren, dankzij een 1.51,337.

Michael van der Mark (3e / 1.51,337): “De derde plaats van vandaag is een geweldig resultaat, vooral omdat mijn gevoel aan de voorkant nog niet perfect is. We hebben werk te doen om klaar te zijn voor de race, maar we weten waar we ons op moeten richten en bovendien is onze motor zeer competitief. In de middag wisten we veel vooruitgang te boeken en daardoor waren we snel en constant. Het gat met Tom Sykes is iets groter dan ik hoopte, maar we hebben de juiste richting te pakken.”