Title Image

Blog

2014 Portimao - Michael van der Mark

STERKE EERSTE DAG VOOR VAN DER MARK OP PORTIMÃO

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark heeft vandaag de tweede tijd genoteerd tijdens de eerste twee vrije trainingen op het Autodromo Internacional Algarve in Portugal. De 21-jarige Rotterdammer, die momenteel aan de leiding van het WK Supersport staat, domineerde de middagsessie door 0,6 seconde sneller te zijn dan Kenan Sofuoglu. Helaas had de harde wind veel effect op de rondetijden. Van der Mark eindigde in het gecombineerde klassement van beide trainingen daardoor als tweede, slechts op 0,04 seconde van Sofuoglu.

 

Michael van der Mark: “Vanochtend begon erg goed en ik had echt een prima gevoel met de CBR waardoor ik meteen snel kon gaan. Vanmiddag nam de wind flink toe, zodat het moeilijk was om de tijden van vanmorgen te verbeteren. Ik had echter nog steeds een goed gevoel. Ook de veranderingen aan de set-up pakte goed uit en ik was zelfs in staat om mijn rondetijd te verbeteren. Ik ben echt blij met de fiets en ik denk dat we ons morgen kunnen richten op de race set-up voor zondag.”

 

Pieter Breddels (technisch coördinator): “Michael eindigde als tweede bij de gecombineerde tijden, maar hij was vanmiddag probleemloos de snelste. Tijdens zijn laatste run was hij bovendien een aantal ronden consequent sneller dan de tweede snelste man. We zijn dus erg benieuwd naar wat morgen ons brengt.”