Title Image

Blog

STERK OPTREDEN VAN PATA YAMAHA IN VERREGENDE RACE 1 OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft na maximale inspanningen twee goede resultaten behaald tijdens de eerste race van de elfde ronde van het 2017 FIM Superbike Wereldkampioenschap. Michael van der Mark crashte op Magny-Cours tijdens de tweede ronde, maar vocht zich sensationeel terug en eindigde als negende.

Een probleem in SP2 betekende dat Michael niet de maximale prestatie uit zijn Pata Yamaha R1 kon halen en hij kwalificeerde zich daardoor als tiende. Maar dankzij een goede start, maakte hij direct veel goed en passeerde onder andere zijn teamgenoot. Nadat hij ook Xavi Forés inhaalde, lag hij vijfde en had vervolgens een mooi duel met zijn teammaat Lowes. De twee haalden elkaar een aantal keren in, maar nadat Michael bij het uitkomen van Bocht 5 iets te vroeg op het gas ging, verloor hij de achterkant.

Gelukkig was er geen grote schade aan zijn Pata Yamaha R1 en daardoor kon hij de race hervatten. Hij lag echter wel op een 19e plaats en vijf seconden achter de man voor hem. Onverschrokken begon hij aan een prachtige inhaalrace waarbij hij negen man inhaalde in zes ronden. Toen hij eenmaal wat ruimte kreeg, vond Michael een goed ritme en probeerde hij het beste resultaat eruit te halen. Met vier ronden te gaan, wist hij Chaz Davies in te halen en eindigde knap als negende en pakte zo zeven kampioenschapspunten.

Michael blijft hierdoor zesde in het kampioenschap met 173 punten, zeven minder dan Alex Lowes – die vijfde werd – en zeventien meer dan Forés. Van der Mark start morgen als zesde in de tweede race en heeft vertrouwen in zowel het natte als het droge, mede vanwege de inhaalrace van vandaag en de sterke vrijdag.

Michael van der Mark: “We hadden een klein probleem in SP2 en daardoor kon ik niet zo snel rijden als ik zou willen en dus moest ik vanaf de tiende plek starten. Gelukkig ontdekten we wat het probleem was en ik kende een goede start. Ik passeerde een paar jongens, maar had problemen met het spinnen van het achterwiel bij het uitkomen van de bocht. Ik dacht dat het kwam omdat de banden tijd nodig hadden om op te warmen, maar het bleef een probleem en in de hairpin was ik net iets te agressief en verloor de achterkant. Het was een kleine crash en gelukkig was de motor nog oké maar ik moest terugkomen vanaf zo’n beetje de laatste plaats.”

“Ik had een goed gevoel met de motor, maar de achterkant bleef spinnen dus kon ik niet op snelheid komen. Ik moest vanaf de 19e plaats terug zien te komen en boekte ronde na ronde vooruitgang door veel rijders in te halen. Daardoor ben ik uiteindelijk nog als negende gefinisht na een val. We moeten nog een aantal verbeteringen vinden in de set-up. Want ik voelde mij sterk maar kon geen tijd goedmaken bij het uitkomen van de bocht. Hopelijk is het morgen droog, want ik start in ieder geval vanaf de tweede rij en ik was snel in het droge op vrijdag. Het wordt een uitdaging voor iedereen omdat niemand echt een lange run gemaakt heeft. Ik kijk uit naar Race 2, of het nou nat of droog is.”

Resultaten
Superpole

Race 1