Title Image

Blog

Michael van der Mark

STERK BEGIN VAN 2019 VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Michael van der Mark is na de eerste WorldSBK-test van 2019 in Jerez tevreden met de vooruitgang die hij geboekt heeft. Michael sloot de test namelijk af als zevende. Een onlangs opnieuw geasfalteerd Jerez en koele omstandigheden betekenden een voorzichtige start van de test voor Pata Yamaha-rijder Van der Mark. Michael, die ook nog eens herstellende is van een polsblessure die hij opliep tijdens de laatste race van 2018 in Qatar, sloot de dag als vijfde af met een tijd van 1’41.047.

Doordat de omstandigheden op de tweede en laatste testdag in Jerez verbeterden, verlegde Van der Mark zijn focus naar het evalueren van een aantal chassisupgrades, met positieve resultaten. En Van der Mark verbeterde zijn rondetijd naar een 1’40.145, goed voor de zevende positie.

Het Pata Yamaha WorldSBK Team gaat nu naar Portimão voor nog twee testdagen op zondag en maandag, waarna de fietsen worden verstuurd naar Australië voor de openingsronde van het 2019 FIM Superbike Wereldkampioenschap op het circuit van Phillip Island.

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P7 – 1’40.145: “Het was echt een positieve test. Voor mij was het belangrijk om te zien hoe mijn pols was na de winterstop en ik voel mij er best goed bij. Ik zal zeker volledig fit zijn voor de eerste races op Phillip Island. Nadat het circuit gistermiddag was schoongereden, hebben we zoveel dingen op de motorfiets geprobeerd, met enkele grote verbeteringen waar ik erg blij mee ben en ik denk dat Alex er hetzelfde over denkt. Er is natuurlijk heel hard gewerkt in de winter en het is mooi voor de mensen die al dat werk hebben gedaan dat hun inspanningen direct resultaat geven. Ik ben blij met wat we hier in Jerez hebben bereikt en kijk nu uit naar Portimão.”