Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Misano vrijdag

SOLIDE START VOOR PATA YAMAHA OP ZONNIG MISANO

  |   News Racing

Pata Yamaha Official WorldSBK Team-rijders Michael van der Mark en Alex Lowes zijn de zevende ronde van het WK Superbike op Misano solide begonnen. Met baantemperaturen van vijftig graden wisten beide rijders zich direct te kwalificeren voor SP2, met Van der Mark op plaats acht en Lowes tiende.

Van der Mark was voorafgaand vol vertrouwen nadat hij op Donington Park in de tweede race maar net het podium miste en nadat hij een goede test kende op Misano. In FP1 noteerde hij een 1:35.867, maar toch had hij niet het goede gevoel met de R1. In de tweede sessie ging Michael daarom op zoek naar dat gevoel dat hij wel met de test had. Daarbij was hij snel en constant en wist zelfs zijn tijd te verbeteren naar een 1:35.718. Goed voor de achtste plaats en slechts 0.817 achter de snelste man.

Michael van der Mark: “Ik kijk met gemengde gevoelens terug op vandaag. We verlieten de test twee weken geleden vol vertrouwen en ik had daarom verwacht meteen snel te zijn. Het kwam dan ook als een soort van verrassing dat we juist problemen hadden in de gebieden waar we met de test nog verbeterden. Voor mij is het een vraag waarom we met die problemen worstelen, zeker omdat de temperaturen en het circuit hetzelfde zijn als tijdens de test. Uiteindelijk hebben we ons meteen gekwalificeerd voor SP2 en dat is goed, maar we moeten op zoek naar het ritme van de test. Als we dat kunnen vinden, dan zitten we veel korten op de kop. Ik was constant, alleen we komen te kort onder het remmen en we moeten op zoek naar meer grip.”

Resultaten
Vrije training 1

Vrije training 2

Gecombineerd