Title Image

Blog

SOLIDE RACE 1 VOOR VAN DER MARK OP NAT DONINGTON PARK

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark behaalde vandaag in WorldSBK Race 1 op Donington Park met een achtste plaats ruimschoots zijn top-10-doelstelling, ondanks dat hij moest starten vanaf de zesde rij. Het was grijs en nat vlak voor de Superpole, maar nadat het droog werd net voor de start kwam er al snel een droog spoor. Van der Mark wisselde zijn regenbanden echter niet en eindigde zo als zestiende.

 

Net na de middag keerde de regen terug en dat maakte het zeer verraderlijk voor WorldSBK Race 1. Na een aantal mooie duels in het begin, waaronder een prachtige inhaalactie op Toprak Razgatlioglu buitenom in Hollywood, reed Michael verder een eenzame race. De Pata Yamaha-rijder, die nog maar tien dagen geleden geopereerd werd vanwege een polsblessure, eindigde uiteindelijk als achtste en blijft zo derde in de WK-stand.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P8: “Na de Superpole had ik mijn lesje wel geleerd en liep het in de race goed. Vanwege mijn blessure wilde ik op de natte en verraderlijke baan niet te veel risico nemen. Ik had een hele goede start en had meteen een goede snelheid te pakken al was het door al het opspattende water van de motoren voor mij erg lastig. Het kostte mij een paar ronden om vertrouwen op te bouwen en daardoor was de kop van het veld al weg. Al was dat misschien wel goed ook, omdat het doel dit keer uitrijden was en een paar punten zien te behalen. Ik had een goed ritme, een paar mooie duels en ik ben blij dat ik in de top-10 wist te eindigen, want dat was beter dan we verwacht hadden voorafgaand aan dit weekeinde. Ik kijk nu erg uit naar de races van morgen.”

 

Resultaten
Superpole
Race 1