Title Image

Blog

Michael van der Mark 2017 Imola vrijdag

SOLIDE PROGRESSIE VOOR VAN DER MARK TIJDENS OPENINGSDAG OP IMOLA

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official World Superbike Team heeft vandaag onder prachtige weersomstandigheden de vijfde ronde van het WK Superbike positief afgetrapt op Imola. In de pittoreske omgeving van het Autodromo Enzo e Dino Ferrari wisten zowel Michael van der Mark als teamgenoot Alex Lowes zich op de 2017-spec Yamaha YZF-R1’s prima aan te passen aan het veeleisende circuit in Imola.

Van der Mark ging in Italië meteen door waarmee hij in Assen geëindigd was. In de ochtend boekte hij namelijk veel progressie en werd dankzij een 1.48,265 zevende. In FP2 lag de focus ook op de racesnelheid en daarbij richtte Van der Mark zich vooral op het verbeteren van het gevoel met de achterkant. Hij eindigde de dag als achtste in de gecombineerde uitslag met een 1.48,265 als beste rondetijd. Michael was na afloop tevreden met het werk dat zijn team verricht heeft en heeft het gevoel dat het morgen nog beter kan.

Michael van der Mark: “Het was geen makkelijke dag, maar het is pas vrijdag en het gaat nog maar om vrije trainingen. Dus we moeten blij zijn dat we direct door zijn naar Superpole 2. We hebben op bepaalde punten moeite met de grip, maar in andere sectoren voel ik mij weer vertrouwd met de motor. We moeten ons morgen focussen op de achterkant van de motor, al denk ik dat we het vandaag goed hebben gedaan en ik denk dat we morgen onze rondetijd zeker kunnen verbeteren. We hebben met name de voorkant flink verbeterd vandaag, maar we moeten de motor nog stabieler maken aan de achterkant. Het ging niet gemakkelijk, het is een veeleisende baan, maar ik voel mij toch positief voor de zaterdag.”

Resultaten
Vrije training 1

Vrije training 2

Gecombineerd