Title Image

Blog

SOLIDE OPENINGSDAG VOOR VAN DER MARK IN PORTIMAO

  |   News Racing

Michael van der Mark genoot vrijdag een solide openingsdag van de tiende ronde van het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur was snel en constant tijdens  alle drie vrije trainingen en eindigde als achtste ondanks een onschuldige crash in de slotfase laat op de dag in bocht vijf.

De beheersing van het 4,6 km lange circuit van Portimão, dat normaalgesproken al een technische en veeleisende baan is, werd vandaag nog gecompliceerder door de hoge temperaturen, waarbij de omstandigheden tijdens elke drie 40 minuten durende vrije trainingen aanzienlijk veranderden.

Van der Mark paste zich snel aan aan de veranderende omstandigheden en maakte indruk met zijn constante snelle tijden de vrije trainingen. Als de 25-jarige Nederlander zijn tempo vast weet te houden om een startpositie op de eerste twee startrijen van de startgrid veilig te stellen, dan is hij ervan overtuigd dat deze consistentie morgen tijdens de 20 ronden durende WorldSBK-race, die tijdens het heetste deel van de dag wordt gehouden, zijn vruchten zal afwerpen.

Michael van der Mark: “Het resultaat van vandaag is niet echt waar we zouden moeten zijn, want toen ik in de afsluitende sessie met nieuwe banden naar buiten ging, crashte ik in bocht vijf en was ik vervolgens niet meer in staat om mijn rondetijd te verbeteren. Het circuit veranderde behoorlijk tijdens de drie sessies van vandaag, omdat de temperatuur toenam, en hoewel we in geen van de sessies de snelste waren, waren we echt consistent, wat belangrijk is om vooruit te kijken naar de race van morgen. Ik ben er vrij zeker van dat ik morgen op nieuwe banden mijn rondetijd verder kan verbeteren, maar voor mij is het belangrijkste dat we constant snel zijn en als we morgen een paar tienden kunnen vinden, dan zijn we zeker klaar om te racen.”

Van der Mark is morgenochtend om 08.45 uur weer op de baan voor de vierde en laatste vrije training, om vervolgens om 10.55 uur Superpole 2 kwalificatie, die onder veel warmere omstandigheden, aan de start te komen.