Title Image

Blog

SEPANG RACING TEAM MAAKT 8 HOURS OF SEPANG-TEAM BEKEND

  |   News Racing

MotoGP-coureur Franco Morbidelli, Suzuka 8 Uur-kampioen Michael van der Mark en de Maleisische ster Hafizh Syahrin bundelen de krachten voor de eerste WK endurance-wedstrijd op Sepang.

 

Het Sepang Racing Team komt tijdens de eerste 8 uur van Sepang, een wedstrijd voor het FIM WK Endurance (EWC) van 13 tot en met 15 december, in actie met een sterrenteam. MotoGP-coureur en voormalig Moto2-wereldkampioen Franco Morbidelli, veelvoudig winnaar van de 8 uur van Suzuka Michael van der Mark en lokale superster Hafizh Syahrin zullen namelijk het team vormen en rijden met de Yamaha YZF-R1.

 

Het is de eerste WK Endurance-race voor het team, maar ze worden daarbij ondersteunt door het Yamaha Austria Racing Team (YART), een team dat in het verleden wereldkampioen werd. Ze gaan daardoor voor niets minder dan glorie tijdens de wedstrijd die verreden wordt onder de gloednieuwe state-of-the-art schijnwerpers op het Sepang International Circuit.

 

Franco Morbidelli maakt zijn endurance-debuut, maar kijkend naar zijn prestaties voor PETRONAS Yamaha SRT in het MotoGP Wereldkampioenschap is er geen enkele twijfel over zijn snelheid. Hij kent daarnaast de YZF-R1 en het circuit van Sepang en is enthousiast om iets nieuws te proberen en in vorm te blijven tijdens de winterstop van de MotoGP.

 

Michael van der Mark brengt heel veel ervaring mee. Niet alleen als WK Superbike-racewinnaar op Yamaha maar ook als een van de succesvolste 8 uren van Suzuka-rijder ooit. Met vier zeges in één van de meest prestigieuze races is er geen twijfel over zijn endurance-kennis.

 

Hafizh Syahrin is ook geen onbekende op het Sepang-circuit. Hij is namelijk afkomstig uit Maleisië en een veteraan in talloze races in verschillende klassen op dit circuit. Bovendien is zijn lokale kennis en vertrouwdheid van het rijden in de heftige hitte en hoge luchtvochtigheid van Sepang van grote waarde als hij overstapt van zijn gebruikelijke MotoGP-machine.

 

Naast het FIM Endurance Wereldkampioenschap wordt er ook een wedstrijd voor de FIA World Touring Car Cup (WTCR) verreden. Vanwege de samenwerking met Tourisme Maleisië – als onderdeel van de campange Visit Truly Asia Malaysia 2020 – krijgen beide evenementen de hashtag #RoadToMalaysia.

 

Michael van der Mark: “Toen ik in december voor het eerst zag dat er in Sepang een EWC-ronde zou plaatsvinden, wist ik dat het cool zou zijn om daar te racen, dus ik ben er echt trots op dat het team mij hiervoor heeft gevraagd – plus hoe kun je nee zeggen tegen zo’n geweldig team en dat ook nog eens op hun thuiscircuit? Sepang is heel erg warm en vochtig en het zal echt hard werken worden – maar dat is ook een deel van de uitdaging van het endurance racen en dat vind ik erg leuk. Ik zal er alles aan doen om het team te helpen met de kennis die ik heb opgedaan in Suzuka, want we willen meedoen voor de overwinning! We hebben een heel sterk team, maar we moeten slim en consequent zijn, want ons doel is om de thuisrace van het team te winnen!”