Title Image

Blog

SENSATIONEEL DUBBEL PODIUM VOOR PATA YAMAHA IN RACE 2 OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft vandaag een ongekende prestatie geleverd in Race 2 op Magny-Cours, waar de elfde ronde van het 2017 Wereldkampioenschap Superbike afgesloten werd. Michael van der Mark reed briljant en werd na een excellent duel met zijn teamgenoot Lowes derde en dat betekende Pata Yamaha’s eerste dubbele podium in het WorldSBK.

Van der Mark had op zaterdag al laten zien dat het goed zat met de snelheid, door na een val toch nog negende te worden. Hij mocht daardoor zondag als zesde starten. Hij had een perfecte start en ging aan de buitenkant een aantal rijders voorbij, om vervolgens door te stormen naar de kop van het veld en daar een mooi duel uit te vechten met zijn teamgenoot. Na de eerste ronde lag hij derde, maar omdat de weersomstandigheden minder werden, besloot hij zich te richten op zijn eigen racepace. Na even vierde te hebben gelegen, verhoogde Michael zijn snelheid en in ronde tien lag hij weer derde en reed het gat van een seconde naar zijn teamgenoot dicht.

Dankzij een reeks 1,39’s zat hij in ronde 15 op het achterwiel van Lowes. Nadat het iets harder begon te regenen, had Van der Mark een aantal serieuze momenten en had daarna helaas niet meer genoeg grip om harder te pushen. Michael eindigde uiteindelijk op 1.550 seconde van zijn teamgenoot en pakte zijn tweede podium uit drie races en stelde het eerste dubbele podium van Pata Yamaha veilig. Dankzij de 16 punten van vandaag staat Michael met 189 punten zesde in de tussenstand, slechts elf punten achter Lowes.

Michael van der Mark: “Het is mijn tweede podium dit seizoen dus ik ben erg blij! Gisteren had ik een beetje pech maar pakte toch een paar punten. Het leverde vandaag ook de zesde startplek op voor Race 2. Ik had een goede start en knokte mijzelf naar voren, maar dikke regendruppels maakte het erg lastig. Het was daarom prettig een aantal rijders te kunnen volgen om zo te zien wat ze deden. Ik pushte best hard, maar wilde niet crashen en dat was niet gemakkelijk. Ik richtte mij daarom op mijn eigen snelheid en die was gelijk aan dat van de jongens vooraan.”

“Naar het einde toe, reed ik het gat dicht naar Alex maar daarna maakte ik een paar foutjes en had ik niet meer de banden om aan te vallen. Het was een rare race waarin Alex en ik erg sterk waren en het was fantastisch om samen op het podium te staan. Dit is een mooie stap voorwaarts en het laat zien dat we, samen met het resultaat van Portimao, op elk circuit voor het podium kunnen gaan. Ik kijk echt uit naar Jerez omdat we op Magny-Cours vrijdag meteen snel waren, dus ik denk dat we een goede basis-setup hebben en dat geeft vertrouwen. Jerez is een speciale baan waar ik heel graag rij. We kunnen niet wachten daar heen te gaan!”

Resultaten
Warm up

Race 2