Title Image

Blog

Michael van der Mark - Chang

SENSATIONEEL DUBBEL PODIUM VOOR PATA YAMAHA IN THAILAND

  |   News Racing

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team heeft tijdens Race 2 een fantastisch dubbel podium weten te behalen onder extreem warme en vochtige omstandigheden in Buriram, waar de tweede ronde van het 2018 Motul FIM Superbike Wereldkampioenschap verreden werd. Michael van der Mark kende een goede start vanaf de vierde plek en deed meteen mee om de zege, reed zes ronden aan kop en werd uiteindelijk tweede. Zijn eerste podium van het seizoen.

Van der Mark werd op zaterdag zevende en was daar een beetje teleurgesteld over ondanks zeer constante rondetijden. In een zoektocht naar die paar extra tienden probeerden Michael en het team een andere afstelling in de warm up, maar dat leverde geen verbetering op. Daarop werd besloten om voor de race terug te gaan naar de afstelling van vrijdagmiddag, in combinatie met een andere voorband. En met succes! Na de goede start, had hij in strijd om de leiding een mooi duel met zijn teamgenoot. Zoals inmiddels gebruikelijk wisselde de twee een aantal keer van positie totdat Michael in de derde ronde een gaatje sloeg.

Michael behield de leiding tot Chaz Davies hem in de achtste ronde wist in te halen. Omdat Van der Mark alles gaf, reed hij in jacht op Davies in ronde 9 zijn snelste ronde (1:33.775) en op dat moment zelfs de allersnelste ronde van de race en zat kort achter Davies. Een paar ronden later besloot Michael zich vooral te richten op het gat naar zijn teamgenoot Lowes. Hij finishte zo uiteindelijk als tweede, 2,185 seconden achter Davies. Zijn derde Yamaha-podium en een evenaring van zijn beste resultaat voor het Pata Yamaha-team. Dankzij de 20 punten staat Michael nu zesde met 45 punten.

Het was het tweede dubbele podium voor het Pata Yamaha Team sinds de terugkeer naar het WorldSBK in 2016. De eerste werd vorig jaar behaald op Magny-Cours.

Michael van der Mark: “Ik ben zo blij met dit resultaat! Gisteren was ik dat helemaal niet na de race omdat ik het zo lastig had. Vanochtend hebben we de motorfiets veranderd maar het voelde niet als een verbetering, dus voor de race namen we een gok en gingen terug naar de setup van vrijdag. We verwisselden ook de voorband en dat heeft ons ook een beetje geholpen. Na de start was ik meteen snel, had opnieuw een mooi gevecht met Alex en daarna passeerde Chaz Davies mij. Ik probeerde een lange tijd bij hem te blijven, maar hij was in sommige sectoren net iets sneller dan ik. Het tempo was vrij goed en ik zag dat we een gat naar Alex hadden. Aan het einde was het voor mij vrij moeilijk om bij Chaz te blijven, maar het gat achter mij bleef groot genoeg. De tweede plaats na de resultaten van gisteren en op Phillip Island is echt positief! Ik reed op de limiet, maar die limiet van vandaag lag veel verder dan gisteren, dus het was een grote verbetering ten opzichte van Race 1. Aragon is een heel ander circuit en het zal daarom interessant zijn om te zien hoe de R1 daar gaat, maar na de eerste twee raceweekeinden van het seizoen ben ik heel blij. Er zijn nog een paar dingen die ik wil verbeteren, maar als we vrijdag in Aragon kunnen beginnen met hetzelfde tempo en gevoel als vandaag, ben ik blij!”

Resultaten
Warm up
Race 2