Title Image

Blog

REGEN ZORGT VOOR WISSELENDE RESULTATEN VOOR PATA YAMAHA TIJDENS RACE 1 OP MAGNY-COURS

  |   News Racing

Net als gisteren speelde ook vandaag regen een grote rol op Circuit de Nevers Magny-Cours, waar Toprak Razgatlıoğlu en Michael van der Mark respectievelijk als zesde en negende finishten in Race 1.

 

Van der Mark maakte een indrukwekkende start en kwam vanaf P6 op de grid naar de tweede plaats achter de uiteindelijke winnaar van de race, Jonathan Rea. Maar omdat hij wat vertrouwen miste in vergelijking met de podiumfinishers, reed de Nederlander op de vierde positie een ietwat eenzame race, met wel een sterk en constant tempo. Totdat hij door een klein foutje in bocht 13 in ronde 14 ver terug viel. Van der Mark pakte zijn relatief ongeschonden R1 snel weer op en wist zo zeven kampioenspunten te redden met een negende plaats.

 

De weersvoorspelling voor morgen is ongeveer gelijk aan die van vandaag, met de warm-up om 9:00 uur, de Tissot Superpole Race om 11:00 uur en Race 2 om 14:00 uur.

 

Michael van der Mark: P9: “Mijn Superpole was – om eerlijk te zijn – wel in orde. Het circuit begon een beetje op te drogen dus de omstandigheden waren weer anders dan gisteren. Ik voelde mij goed en verbeterde mijn rondetijd. De banden begonnen echter erg warm te worden en bewogen flink, dus het was niet eenvoudig maar P6 op de grid is een prima plek om te starten en ik had bovendien een erg goede start. Ik had wel een beetje geluk in bocht 1 want de BMW-rijders crashten voor mij en daarna slaagde ik er zelfs in om op de tweede plaats te komen, maar ik had gewoon niet het vertrouwen dat de rijders die mij passeerden wel hadden.”

“Op een gegeven moment reed ik alleen op P4 en had ik een prima tempo, maar ik voelde mij gewoon niet zo goed op de motor. De feedback en grip waren niet wat ik nodig had en toen maakte ik een fout en crashte in bocht 13. Ik kon gelukkig snel weer door en eindigde als negende, dus we scoorden wel punten, maar ik gooide veel belangrijke plaatsen weg voor de strijd om P3 in het kampioenschap. Ik ben echt teleurgesteld dus, maar morgen hebben we nog twee kansen. Ik ben snel met een motor waar ik mij niet echt comfortabel op voel, dus hopelijk kan ik het morgen met een verbeterde afstelling van mijn R1 goed doen.”