Title Image

Blog

2016 Phillip Island-test

VEEL PROGRESSIE VOOR VAN DER MARK TIJDENS OFFICIËLE TEST OP PHILLIP ISLAND

  |   News Racing

De officiële tweedaagse WK Superbike-test op Phillip Island zit erop voor het Honda WorldSBK-team. Michael van der Mark en zijn team zijn nu klaar voor het eerste raceweekeinde van 2016 dat aanstaande vrijdag op hetzelfde circuit begint.

In totaal stond er, verdeeld over twee dagen, liefst acht test-uur gepland, maar door wisselende weersomstandigheden en veel rode vlaggen kon er veel minder gereden worden. Vooral tijdens de eerste dag miezerde het vaak terwijl het tijdens de tweede dag erg warm was met een maximale temperatuur van 38 graden en een baantemperatuur van liefst 41 graden.

Michael van der Mark was echter in alle omstandigheden snel op zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP, net als vorig jaar toen hij zijn SBK-debuut Down Under maakte. De Wereldkampioen Supersport van 2014 reed in totaal 123 ronden en dat was het meeste van iedereen. Uiteindelijk noteerde hij een 1.31,458, goed voor de vierde tijd.

Michael van der Mark (4e / 1.31,458): “Ik ben echt blij met de manier waarop deze test verlopen is. Onder de koelere omstandigheden van gisteren, waren we zowel snel als constant en dat is goed. Vanmorgen was ik wederom snel, maar toen veranderden we iets aan de fiets en verloren een beetje de juiste richting vanaf het moment dat de buitentemperatuur steeg. We probeerden een racesimulatie die niet perfect was, maar toen we tegen het einde van de dag nog een aantal aanpassingen aan de fiets doorvoerden, voelde het allemaal veel beter aan. Ik weet dat we snel in zowel de warmere als koudere omstandigheden kunnen zijn en dit geeft mij vertrouwen voor de openingsronde!”