Title Image

Blog

Vrijdag Sepang 2015

PRIMA OPENINGSDAG VOOR VAN DER MARK IN SEPANG

  |   News Racing

Pata Honda-rijder Michael van der Mark staat na de eerste twee vrije trainingen als tiende geklasseerd op het Maleisische Sepang. Vanwege zeer wisselende weersomstandigheden werden de snelste tijden al genoteerd in de ochtendtraining. Een pittige bui tijdens de lunch zorgde er namelijk voor dat de tweede vrije trainingen op een nat circuit begon. Net als veel andere rijders besloot Van der Mark binnen te blijven en te wachten tot de baan opgedroogd was. Dat gebeurde helaas pas helemaal aan het einde van de sessie. Van der Mark sloot deze training als vijfde af.

Michael van der Mark (P10, 2.05,986): “Vanmorgen moest ik in eerste instantie weer even wennen aan mijn WK Superbike CBR na de Acht uren van Suzuka, maar al na een paar ronden was het gevoel terug. We konden daardoor meteen een aantal grote stappen maken. Ik bleef lang buiten, omdat ik wist dat ik zoveel mogelijk rondes moest zien te maken. Daarna hadden we ook nog tijd voor een paar aanpassingen. Ik verbeterde mijn tijd en we hadden een paar kleine veranderingen aan de vering en elektronica voor de middag gepland. Helaas was het in die sessie niet nat genoeg voor een volledige natte setting en niet droog genoeg om de veranderingen te proberen. We konden dus niet veel doen. Maar na twee trainingen ben ik heel tevreden en bovendien is het gat naar de voorste mannen niet zo groot als het onlangs nog was.”