Title Image

Blog

POSITIEVE VRIJDAG VOOR VAN DER MARK OP ASSEN

  |   News Racing

Na het succes van Donington Park waren BMW Motorrad WorldSBK Team-rijders Tom Sykes en lokale held Michael van der Mark vandaag gretig om de goede lijn direct door te zetten op het TT Circuit in Assen. Maar in de FP1 van vanmorgen had Michael het lastig om een goede setting te vinden en eindigde zo als elfde.

 

In de tweede vrije training werd er flink harder gereden en waren de onderlinge verschillen erg klein, met de eerste tien rijders zelfs binnen slechts een halve seconde van elkaar. Ook Michael verbeterde zijn tijd van vanochtend nadat hij een aantal grote stappen voorwaarts zette met zijn BWW M1000 RR. Uiteindelijk sloot hij de dag af op P11.

 

Michael: “Als je kijkt naar onze rondetijden en het tempo dat we reden, was het zeker een vrij positieve vrijdag. We hebben van FP1 naar FP2 echt een grote stap gemaakt. Helaas staan we nog niet op de positie waar we willen staan, maar we zitten maar een paar tienden van de kop af en dat is weinig. Als we die paar tienden morgen weten te vinden, komen we wel in de buurt van waar we willen staan. Ik ben daarom blij met hoe onze vrijdag is verlopen en kijk uit naar de Superpole en Race 1 van morgen.”