Title Image

Blog

POSITIEVE EERSTE DAG IN MAGNY COURS VOOR VAN DER MARK

  |   News Racing

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team kenden vandaag een solide eerste dag van de elfde ronde van het FIM World Superbike Championship in Frankrijk.

Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team werden begroet door ongewone warme en zonnige weersomstandigheden voor de eerste drie vrije trainingen op vrijdag. De eerste focus was op het aanpassen van de setup van zijn Yamaha YZR-M1 om goed te kunnen werken op het Magny-Cours circuit wat zeer verschillend is ten opzichte van het heuvelachtige Portimão.

De progressie vandaag van Van der Mark was vergelijkbaar met die van Lowes waarbij hij met zijn team samenwerkte om zijn YZF-R1 optimaal te laten werken op het 4.411 kilometer lange Magny-Cours circuit. De 25-jarige coureur wachtte tot op het laatste moment van de derde vrije training om zijn snelste rondetijd van de dag te rijden en daarmee als vijfde te eindigen en daarmee samen met zijn teamgenoot Alex Lowes door zal gaan naar Superpole 2.

Michael van der Mark: “We hebben een heel positieve start van het weekend gehad vandaag. Vanochtend begonnen we met de motor zoals die geëindigd is in Portimão dus wisten we dat we wat aan zouden moeten passen. Het goede was dat iedere verandering ook een stap in de juiste richting was en iedere sessie waren we sneller. Aan het eind van de laatste sessie zaten we toch een beetje op het limiet van de top tien maar wist ik uiteindelijk mijn rondetijd te verbeteren en ben ik blij dat we een plaats in Superpole 2 hebben bemachtigd en ook het gat naar de top kleiner hebben kunnen maken. Ik ben blij met het gevoel met de machine, maar er zijn nog enkele dingen die we moeten verbeteren die ons hopelijk meer snelheid geven.”

Van der Mark heeft vertrouwen in een startplaats op de eerste rij voor de eerste 20 ronden durende race van morgen tijdens de kwalificatie die zal starten om 10:55 uur.