Title Image

Blog

POSITIEF SLOT VAN ARGENTIJNS AVONTUUR VOOR PATA YAMAHA

  |   News Racing

Pata Yamaha WorldSBK-rijder Michael van der Mark heeft vandaag een zwaarbevochte vierde plaats behaald in WorldSBK Race 2 op Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Mede doordat hij met nog vier ronden te gaan de racewinnaar van gisteren, Alvaro Bautista, wist te passeren. Doordat Alex Lowes zesde werd is het verschil tussen de twee in de WK-tussenstand slechts één punt, nog wel in het voordeel van Lowes.

 

Van der Mark startte WorldSBK Race 2 vanaf de tweede rij nadat hij in de Superpole Sprint Race zesde werd. Beide Pata Yamaha-rijders hadden een goede start en hadden snel het juiste ritme te pakken, al konden ze zich niet bemoeien met de strijd om de podiumplaatsen.

 

Lowes reed solide naar een eenzame zesde plaats, nadat hij niet meer de snelheid vond om het gat naar Michael dicht te rijden. Van der Mark wist op zijn beurt wel iets extra te vinden en passeerde Bautista aan het einde.

 

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK – P4 – WK-tussenstand P4 – 304 punten: “Als je naar de resultaten kijkt, was het niet zo slecht in Argentinië. Het was, denk ik, een moeilijk weekend voor iedereen, maar de vierde plaats van gisteren was een goede start voor mij. In de Superpole Race had ik niet echt een goed gevoel en worstelde een beetje met de motorfiets, maar we hebben vrij veel veranderd voor Race 2 en ik voelde mij vanaf het begin een stuk sterker. Natuurlijk waren er wel enkele gebieden waar ik graag wat beter had willen zijn. Maar hoe dan ook, ik pakte wel een vierde plaats op een baan waar we het vorig jaar moeilijk hadden, dus we moeten blij zijn met deze punten en nu vooruit kijken naar Qatar. Daar weet ik zeker dat we nog sterker zullen zijn en opnieuw voor het podium kunnen vechten.”

 

Resultaten
Superpole Race
Race 2